Jeste li pretjerali s delicijama za Uskrs? Vratite se u formu uz ove komade

02. tra 2021

Jeste li se zanijeli kao za sve blagdane kada je hrane u izobilju i jednostavno ne možete odoljeti još jednom kolaču ili komadu mesa?

Niste jedini i ako ste se opustili, neka ste. Svima nam je potrebno malo opuštanja i uživanja u ova stresna vremena, pa iako to značilo uživati u hrani i provesti cijeli vikend na kauču. Međutim jedan vikend ne čini način života i balans je ključna riječ koju često upotrebljavaju nutricionisti. Balans ćete postići tako da se vratite na pravi put i potrošite prekomjerne kalorije koje ste unijeli tijekom vikenda.

Kako početi vježbati i pravilno se hraniti?

Osim boravka u teretani (ili na otvorenom), jako je važno što ćete unijeti u organizam i nismo tu da vam otkrivamo čuda, ali jasno je da nakon pretjerivanja u narednim danima treba pripaziti i vratiti se u neke normalne okvire prehrane. Zaboravite na kruh, prerađenu hranu i slastice. Povećajte unos proteina, svježeg voća i povrća i orašastih plodova. Vježbanje nema učinka ako ga ne prati pravilna prehrana. Svi treneri će vam kazati da je 80% uspjeha ono što se nalazi na tanjuru, a 20% čini trud koji ulažete u teretani.

Ako se još niste ni bacili na vježbanje otkako nas je pogodila pandemija, pravo je vrijeme da se pokrenete. Ljeto nam kuca na vrata i iako možda neće biti kao ona prije, sigurno ćete imati priliku da odete na more. Još nije kasno da se dovedete u formu. Uskačemo vam u pomoć s osnovnom opremom koju biste trebali imati za proljetne treninge, a koju možete pronaći u trgovinama Arena Centra i Arena Park.

Muškarci

Kada birate, uvijek odaberite provjerene brendove jer su isplativa investicija. Kvalitetne tenisice koje vas štite od ozljeda, odjeću od kvalitetnih materijala u kojima koža diše. Nike, adidas, Champion, The North Face, samo su neki od brendova s respektabilnim nasljeđem koji nude sportsku opremu po mjeri svakog muškarca.

 

Žene

Boje i uzorci već neko vrijeme vladaju sportskom odjećom i to kao chic podsjetnik da vam u gymu ne mora biti dosadno. Odaberite kratko rezane topiće (adidas, The North Face) i uparite ih s tajicama načinjenim od materijala koji ne zadržavaju znoj (Nike). Ne morate stati na odjeći. I tenisice mogu biti zabavne što dokazuje model brenda Champion s đonom ukrašenim zvjezdicama.