Uzbudljiva modna izložba stigla je u Arena Centar

17. lip 2021

Autorice i urednice modnog portala Style Zagreb te street style fotografkinje, Ana i Slavica Josipović, predstavljaju svoju drugu izložbu fotografija, ovaj put na temu ulične mode pod zagrebačkim skelama.

Foto izložba ”Under Construction – ulična moda pod zagrebačkim skelama” je naizgled susret kontrasta: s jedne strane stiliziranih prolaznika na ulicama centra Zagreba i, u pozadini, detalja robusnih građevinskih konstrukcija koje su trenutno promijenile izgled hrvatske metropole. One izazivaju strah, osjećaj izloženosti opasnosti, podsjećaju na loše što se dogodilo, no istovremeno, s ljudima na ulici, ušle su u kadrove ulične modne fotografije i stvorile jedan estetski oksimoron. Neprivlačne su, ometaju vizuru, a opet, kao fotografska kulisa izgledaju zanimljivo, daju estetiku metropole koja se razvija.

Pojavile su se zbog pogođenosti grada potresom, no donose dozu optimizma, skrivaju detalje koji će uskoro izgledati dobro, osvježeno, novo i snažno. Obnova grada je proces koji će trajati, a život ulice pod skelama se ne zaustavlja. Ljudi se dotjeruju, šeću, teče život, događa se prepoznatljiva zagrebačka ulična moda u novim relacijama: u uvjetima pandemijskog distanciranja jednih od drugih, ali i od zgrada koje se obnavljaju. Kroz street style fotografiju autorice bilježe trenutak izazovnog vremena kroz koje prolazimo.

Dotjeranost građana Zagreba svojevrsna je demonstracija bunta, simbol snage duha, ali i odraz vremena u kojem živimo. Izgledati najbolje kada je najteže je, kroz modu, prkosno odolijevanje životnim izazovima s kojima se svakodnevno susrećemo.

Upravo tako su se odjenuli akteri čije će fotografije pod zagrebačkim skelama biti prikazane na izložbi Under Construction koja će biti prikazana u Arena Centru, do 30. lipnja (trg Dalmacija).