Koji su najveći jesenski beauty trendovi? Imamo tri koja možete isprobati

17. ruj 2021

Jesen sa sobom donosi neke beauty novitete i to najviše u području make up-a. Kako ćemo se šminkati ove sezone i što je "in"? Pročitajte u nastavku

Svaka sezona nam nametne nešto novo kako u modi tako i u ljepoti i ako vam se čini da se nema ništa novo za izmisliti, griješite. Make up artisti i beauty kuće vrijedno rade kako bi održali industriju živom i zanimljivom te uvijek imamo neke nove tehnike šminkanja ili neki novi način njege koji želimo dodatno proučiti. Danas ćemo se koncetrirati na make up i tri trenda koja će vladati jesenskom sezonom. Možete ih lako pratiti jer ne zahtijevaju neku posebnu vještinu tek dobre proizvode i malo brige. Pa krenimo redom:

Guste obrve

Obrve su u fokusu već nekoliko godina i to je jedan beauty trend koji navala 90-ih nije uspjela slomiti. Naime 90-ih su svi supermodeli nosili jako tanke počupane obrve i one prirodne su bile veliki “no no”. Srećom za sve vas koji njegujete svoje prirodne guste obrve, one su u trendu i jesen kaže: što gušće to bolje. Ako ih nemate prirodno, nema očajavanja. Tržište beautyja se posebno posvetilo obrvama i to s niz proizvoda pomoću kojih ih možete njegovati i popunjavati. Tu su olovke, gelovi, maskare za obrve, pjene – sve što možete zamisliti. Jedan od prvaka make up-a za obrve je brend Benefit koji možete pronaći u Douglas parfumerijama. Što god kupite s njihovim potpisom sigurno nećete zažaliti.

Conturing rumenilom

Conturing je trend koji su nam donijele Kardashianke i njihovi make up artisti. Ova tehnika je u stvari potekla od drag queenova i jednostavno pomoću nje doslovno precrtavate lice i oblikujete ga po želji. Pandemijska godina je dosta utjecala na make up trendove i svi nose manje šminke nego što su to činili prije pandemije te je sada umjesto bronzera u fokusu rumenilo. S rumenilom nećete iscrtavati lice jer bi konačan dojam bio klaunovski. Ova tehnika se zove “draping” i naglašava obraze i jagodice kako biste izgledali što zdravije u licu. Ovo možete izvesti s kremastim ili rumenilom u kamenu. Rumenila potražite u trgovinama Douglas, Muller, MAC, dm, The Body Shop, Kiko Milano.

 

Ljubičasti tonovi

Ovaj trend nije neko iznenađenje. Sve je ukazivalo na to da će nam se ljubičasta vratiti u make up kao što se vratila na odjeću u proljetnoj sezoni. Nose se ljubičasta sjenila u nešto tamnijim tonovima i to u najpopularnijoj smokey eyes tehnici. Pripazite samo da ste uredni kada ovo izvodite jer ćete u protivnom izgledati kao da imate modrice na očima ili podljeve. Najbolje je da izvučete jako laganu crtu ispod oka i izbjegnete prejako sjenčenje kako vam se sjenilo ne bi rasulo tijekom večeri. Zapamtite da ono što vidite na Instagramu ne funkcionira uvijek najbolje u stvarnom životu.