Kako postići popularni preppy stil?

16. svi 2022

Ako se volite lijepo srediti i u ormaru imate barem nekoliko ispeglanih i spremnih odijela, ovo je priča za vas

Kad kažemo „lijepo srediti“ ne mislimo na neke posebne prigode. Za vas je svaki dan prigoda da se malo „zbigecnete“ jer vam slaganje stylinga ide od ruke. Sigurno ste i dobro proučili ponudu trgovina i znate što se sve nosi i koji su dodaci u trendu sada? Ovaj tekst vam može samo poslužiti kao smjernica i lagana pripremu prije shoppinga u novoj sezoni.

Definicija „preppy“ stila kaže da se radi o rafiniranim komadima poput savršeno ispeglane bijele košulje, klasičnih hlača, polo majice i naravno lijepih cipela. Sam termin je potekao iz Amerike i skovan je na imidž studenata prestižnih fakulteta koji mahom dolaze iz dobrostojećih obitelji. Otkako se ukorijenio u stilistički rječnik, preppy stil je postao sinonim za pomno sređenog muškarca i ne, ne brinite, nije isključivo vezan za studentske dane niti ga modni brendovi tretiraju kao stil koji je namijenjen isključivo mlađim ljudima. Preppy mogu nositi sve dobne skupine i to jako uspješno.

Kao dobar primjer preppy muškarca u Hrvatskoj možemo izdvojiti Alena Kolbasa (colours_and_patterns) kontrolora leta koji se ističe promišljenim odjevnim kombinacijama. Alen vam ujedno može poslužiti kao inspiracija ako se želite okušati u preppy stilu ili pokušati unijeti neke elemente u svoj ormar.

Ako sada idete u shopping, potražite lijepe lagane košulje od prirodnih materijala u kojima će vam koža disati i koje će izgledati dobro za dnevne i večernje prigode. Ukoliko vam poslovni dress code dozvoljava, potražite modele s 3/4 rukavima ili kratkim rukavima koji su prigodni za ovo naglo ljeto u koje smo uskočili. Kombinirajte ih s hlačama ravnog kroja ili chino hlačama skinny kroja koje najbolje odražavaju preppy stil. Obavezno kombinaciji dodajte elegantni ručni sat i torbu ili ruksak. Kako su temperature visoke i (napominjemo) naglo smo se prebacili u ljetno vrijeme, ne bi bilo loše da nabavite i jedan šeširić i to ribarski koji je najpopularniji model sezone.

Jedan preppy styling smo vam pripremili u nastavku s komadima koje možete pronaći u trgovinama Arena Centra. Nema na čemu.

 

Naočale David Beckham (Ghetaldus) – 1650 kn, ručni sat Beverlly Hills Polo (Watch Centar) – 619 kn, hlače Zara – 179,90 kn, polo majica Zara – 179,90 kn, šeširić Zara – 159,90 kn, cipele Aldo – 890 kn, ruksak Trussardi (Fashion & Friends) – 1330 kn