Vratili ste se s godišnjeg odmora i koža vam je suha? Imamo novi beauty hack

16. kol 2021

Internetom ovih dana kruži novi "beauty hack" o kojem jednostavno trebate saznati više jer je jako jednostavan i efektan

Tik Tok je danas postao rasadnik ideja. Neke su iskreno katastrofalne i ne bismo vam nikada savjetovali da ih probate, a neke su doista genijalne i funkcioniraju. Novi beauty trend, točnije beauty hack koji vam može vratiti svježinu u samo nekoliko minuta, pogotovo nakon izlaganja kože suncu, dolazi u obliku povrća čija su hidratizirajuća svojstva prepoznata već odavno. Krastavac je onaj jako pristupačan sastojak koji ćete pronaći u mnogim kremama i maskama jer mu je 96% sastava voda, a svi znamo da je voda ključna za održavanje zdrave i blistave kože. Doista ne možete pogriješiti ako ga uvrstite u svoju beauty rutinu u bilo kojem obliku kao pomagača koji čini razliku.

@holistically.hood

#eyeslipsface #morningfaceroutine #skincare #naturalskincare #cucumber #guasha

♬ Eyes. Lips. Face. (e.l.f.) – iLL Wayno & Holla FyeSixWun

Žene ga sada koriste umjesto rollera za lice (o tome ćemo također jednom prigodom) i to s odličnim rezultatima. Kako ih postići? Doslovno odrežite vrh krastavca, stavite ga u frizer i prelazite s njim preko kože lica odmah ujutro kao prvi korak njege nakon umivanja. Može li jednostavnije?

Idealan je za hidrataciju, umanjuje natečenost lica i vraća mu svježinu. Kako bi cijela ova akcija bila higijenska, svaki put kada koristite krastavac odrežite dio vrha dok ga ne iskoristite do kraja.

Njegu s ovim dragocjenim i svima dostupnim sastojkom  možete proširiti i na druge proizvode koji ga sadrže, a na tržištu ih doista ima puno. Svima omiljeni Kiehl’s u svojoj kolekciji ima gel za čišćenje lica na bazi krastavca koji je pogodan za sve tipove kože, kao i tonik za lice koji je bez alkohola. U dm-u ćete pronaći poznati korejski brend Missha koji ima idealnu sheet masku od krastavca koju držite na čistom licu 15 minuta dok se sva vlaga ne upije i dobijete sjajan ten. Brend Sisley koji se nalazi u Douglasu ima svoju hidratantnu kremu s krastavcem isto kao i brend Elemis sa SuperFood Day kremom kojoj je osnova krastavac. Probajte nahraniti kožu s ovim sastojkom i pripremiti je za jesen. Sigurni smo da ćete biti oduševljeni rezultatima.

Elemis SuperFood Creme (Douglas) – 409 kn, Cucumber Herbal Conditioning Cleanser (Kiehl’s) – 165 kn, Missha maska za lice s krastavcem (dm) – 14,90 kn