Zašto ovog vikenda ne biste pročitali neku dobru knjigu? Imamo prijedloge

11. lip 2021

Možda bi bilo dobro da ostavite telefon sa strane, zavalite se na kauč i večer prikratite s nekim dobrim naslovom?

Mirna večer uz knjigu nam se nekada čini kao najbolja ideja. Bombardirani smo s toliko informacija na dnevnoj rzini i sve su loše. Zašto onda ne bismo kanalizirali informacije koje do nas dolaze i sami odlučili što ćemo čitati i kako ćemo se zbog toga osjećati? Knjige su danas luksuzan bijeg od stvarnosti koji nam je itekako potreban, zato si priuštite taj bijeg ovog vikenda. Otvorite bocu vina, zavalite se i upijajte neke informacije koje će vam doista biti od koristi. Donosimo vam tri zgodna naslova koja možete pronaći u ponudi trgovine Hoću Knjigu.

Ljubav oko svijeta

Anđela i Davor Rostuhar

Nakon vjenčanja, Anđela i Davor otišli su na medeni mjesec s čvrstim ciljem – putovati oko svijeta godinu dana te istražiti poimanje i praksu ljubavi kroz različite svjetske kulture. Šest kontinenata, 30 zemalja: od ljubavi na neonskom betonu urbanih gradova do bušmanske ljubavi afričkih pustinja. Na svojem neobičnom putovanju Anđela i Davor otkrivaju što je ljubav, što je toliko posebno u njihovoj vezi da ih je nagnalo da posvete život jedno drugome i bi li njihova ljubav bila ista da su rođeni u drugom vremenu i drugom mjestu. Ovo uzbudljivo putovanje podsjetit će vas zašto je ljubav univerzalna sila koja nas sve spaja i zašto je ona najviša vrijednost prema kojoj dvije osobe mogu stremiti.

Govorili su da sam preosjetljiva

Federica Bosco

Koliko puta ste osjetili da je vaša osjetljivost izvor slabosti? Koliko puta ste poželjeli zatvoriti oči pred svim bojama stvarnosti koje se prelijevaju pred vama i samo živjeti normalan život? Vaš unutarnji život vaše je najveće bogatstvo i vrijeme je da svoju iznimnu osjetljivost pretvorite u iznimnu snagu! Ova knjiga namijenjena je svima onima koji intenzivno osjećaju promjene raspoloženja, čije unutarnje oko lovi skrivene poglede, uočava nedorečenosti i predosjeća tuđe namjere. Vaš mentalni nered, koji vas u isto vrijeme i potiče i otuđuje od svijeta, može se pretvoriti u red, u vaš izvor snage kojim ćete bolje hvatati signale koje odašilje svijet.

Everything Is F*cked

Mark Manson

Živimo u zanimljivim vremenima. Materijalno je sve kako treba biti – zdravi smo, slobodni smo i bogatiji nego svi ljudi prije nas. Pa ipak, nekako je sve loše i sj**** – planeti prijeti  globalno zatopljenje, ekonomije propadaju i svi se stalno osjećaju uvrijeđenima na Twitteru. U ovom trenutku našeg postojanja, kada imamo pristup modernoj tehnologiji, edukaciji i komunikaciji i svemu onome o čemu su naši preci mogli samo sanjati, previše nas se osjeća bespomoćnima. Što se točno događa?