Trendovi u nakitu: nose se upečatljive naušnice i ogrlice

14. ožu 2021

Znate da je nakit najljepši poklon koji možete darovati, primiti, ali i pokloniti sebi. Žene imaju posebnu emotivnu vezu s nakitom bilo da se radi o omiljenom paru naušnica koje su kupile na nekom putovanju, ili lančiću koji su dobile u djetinjstvu.

Nakit se uvijek daruje za neke svečane i velike prigode u životu: rođendane, mature, diplome, novi posao, ali i za neke dane kad si baš želite ugoditi i pokloniti si nešto što će vam trajati. Nije Marilyn Monroe bezveze pjevala “Diamonds are the girls best friends”.

Trendovi u nakitu se također smjenuju kao i modni, iako svaka sezona standardno ima neke svoje smjernice. Proljeće i ljeto je obično vrijeme raskošnijeg nakita – velike zlatne kolut naušnice, viseće naušnice s resicama, naušnice u bojama, ogrlice u nizu. Zlato se uvijek najbolje slaže s preplanulim tenom i ima tu vječnu vrijednost koju je nemoguće nadmašiti. Ako ćete uložiti u jedan komad nakita ove sezone, predlažemo da to budu upečatljive naušnice i duge ogrlice. Naravno da smo dobro proučili ponudu trgovina Arena Centra i  pripremili vam shopping vodič koji će vam olakšati potragu za vašim komadom nakita. Evo što se nudi.

Naušnice

Raskošne i primjetne – ove riječi najbolje opisuju trend u naušnicama za sezonu proljeće/ljeto 2021. Čar raskošnih modela je u tome što mogu promijeniti cijelu kombinaciju. Recimo da ste odjenuli traperice i bijelu mušku košulju. Ako im pridodate crveni ruž i viseće naušnice poput zlatnih modela Dellure ili prekrasnih tradicijskih modela iz Zaksa, dobivate sasvim novi nivo elegancije. Za večernje prigode obratite pažnju na kolekciju Swarovski i Mark Pjetri koji donose kombinaciju zlata i kristala u sofisticiranoj izvedbi.

Ne propustite provjeriti kolekcije trgovina: Borboleta, Charm Silver, Kamena duga i Parfois.

Ogrlice

Već neko vrijeme u trendu su ogrlice s dugim lančićima i s privjescima. Možete birati između ogrlica s  privjeskom slova, srca, leptirića , kuglica – svih mogućih oblika koje poželite. S ogrlicama postoji jedno pravilo – ako je raskošna, onda je poželjno da vam naušnice budu decentnije kako ne biste izgledali previše nakićeno. Dulje ogrice lijepo pristaju uz košulje, topove i haljine golih ramena i slip haljine. Dobar izbor ovakvih modela ćete pronaći u trgovinama Cordis, Argenutum , Swarovski, Mark Pjetri