Tri najpopularnija kroja traperica i kako ih nositi

11. ožu 2021

Donosimo tri inspirativne kombinacije u kojima glavnu riječ ima traper

Ne znamo je li do vas došla vijest, ali gen Z su otkazali skinny jeans kao neki poželjan i popularan komad. Moramo vam kazati da ne pripadamo toj generaciji, ali nam je laknulo jer je ove sezone sve podređeno udobnim modelima u kojima se možemo kretati, sjediti, pa i potrčati ako treba.

Tri najpopularnija kroja trapera imaju retro prizvuk. Radi se o ravno krojenim trapericama, mom jeans i loose jeansu koji je bio jako popularan 90-ih godina. Iz tog razloga u trgovinama Arena Centra i Arena Parka ćete pronaći najviše modela upravo u tom stilu.

Kada kupujete traper uvijek gledajte da vam je malo na knap. Stvar je u tome da se traper rastegne nakon nekoliko pranja i uvijek je bolja opcija uzeti manji broj nego onaj u kojem vam je lagodno kad ga probate. Pogotovo u slučaju opuštenih krojeva koji su sami po sebi već dovoljno široki.

Nećemo duljiti već vas vodimo na mini stilističko putovanje kroz tri kombinacije.

Ravni kroj

Idealan je za sve tipove građe, samo trebate pogoditi dobar broj. Najdraži nam je u kombinaciji s ravnim cipelama – mokasinama, balerinkama, ali i s nekim minimalističkim tenisicama. Dobro će pristajati i na štiklu, ako ih planirate nositi u večernjoj kombinaciji. Mi smo se odlučili za French chic s prugastom majicom (Desigual) i vječnim balonerom (Liu Jo).

Liu Jo baloner – 3020 kn , traperice Replay – 1500 kn, majica Desigual – 379 kn, naočale Saint Laurent (Anda) – 2830 kn, balerinke Tommy Hilfiger (ICON) – 699 kn, naušnice Dellure – 434 kn

 

Mom Jeans

Naziv su naravno dobile po majkama koje su ih nosile 80-ih godina. Visoki struk, balon kroj – sve nas to podsjeća na vintage fotografije iz obiteljskih albuma. Već nekoliko sezona mom jeans suvereno vladaju trendovima i čini se da nas neće tako lako napustiti. Kako se radi o širokom kroju, gornji dio bi trebao biti nešto uži da vas dodatno vizualno ne proširi. Odaberite bodi (Tezenis) i preko njega prebacite efektan sako (Zara). Ljepšu siluetu ćete dobiti ako obujete štikle i to popularne natikače (Steve Madden).

Bodi Tezenis, traperice Desigual – 909 kn, naočale Tom Ford (Ghetaldus) – 4050 kn, blejzer Zara – 299,90 kn, cipele Steve Madden (Fashion & Friends) – 770 kn, torba Aldo – 490 kn

 

Loose jeans

Loose jeans su prava oda 90-ima, razdoblju koje nas ne napušta i koje beskrajno inspirira nove generacije u svakom smislu. Dovoljno je samo da pogledate društvene mreže i vidjet ćete koliko profila ima posvećenih zvijezdama 90-ih i njihovu stilu. Ovo sve što vidimo danas je doslovna preslika onoga što su mladi ljudi nosili tada. Tako će vaše opuštene traperice najbolje izgledati u kombinaciji s crop topom (Tezenis), old school tenisicama (adidas) i retro naočalama (Gucci).

Majica Tezenis traperice Zara – 199,90 kn, sunčane naočale Gucci (Optika Anda) – 2790 kn, sat Swatch (Watch Centar) – 549 kn, ogrlica Breil (Dicta) –  595 kn, tenisice adidas (Shooster) – 749 kn, torba CCC – 179 kn