Tko su bile originalne influencerice? Odgovor daje nova jesenska kampanja Arena Centra

30. ruj 2022

U jesensku sezonu uvijek ulazimo s inspirativnim počecima i pričama, a ove jeseni ćemo otići korak dalje i odvesti vas iza scene. Upravo je „behind the scenes“ koncept nove jesenske kampanje s kojom slavimo individualnost svake žene koja je svoju modnu inspiraciju pronašla u Arena Centru

Kampanja postavlja pitanje: kako bi danas izgledale inspirativne žene iz povijesti i što bi odabrale kao svoj stilski izričaj?

Srž ove kampanje je pogled unazad, potraga za originalnošću i nadahnućem koje pronalazimo u moćnoj ženskoj energiji heroina koje predstavljamo – povijesnih ličnosti koje su ostavile trag i koje i dan danas inspiriraju. Marita Ćopo, kazališna umjetnica, i za potrebe ove kampanje modna stilistica, tako se našla pred izazovom spajanja dvaju svjetova u kojima se stilovi različito doživljavaju i tumače. Jedan svijet je prostor kazališne magije u kojem kostim opisuje i definira lik, a drugi je zbiljski svijet u kojem se ogledamo i živimo.

Jackie

Preklapanjem ta dva prostora inspiracije, Marita je stvorila pet različitih stilova, pet stilskih ormara koji pozivaju na istraživanje i kreativnost u redefiniranju osobnog stila. Provirujući u ormare naših junakinja – originalnih influencerica i posežući za komadima koji emitiraju energiju koju smo prepoznali kao svoju, gradimo originalni, vlastiti stil.

Anne

Tko su one? Sigurno ih znate jer je svaka od njih ostavila svoj neizbrisiv trag u povijesti likom i djelom. Frida Kahlo je bila meksička slikarica izraženog osebujnog stila koji se provlačio kao motiv kroz njene živopisne slike. Jackie O je zadužila američku povijest kao besprijekorna Prva Dama čijem su se stilu klanjali diljem svijeta. Fizičarka Marie Curie je bila dvostruka Nobelovka koja je popločala put ženama u znanosti. Amelia Earhart je bila prva žena pilotkinja koja je sama preletjela preko Atlantskog oceana, a Anne Boleyn je bila druga supruga engleskoga kralja Henrika VIII. zbog koje je osnovao Anglikansku crkvu. Anne je ujedno bila jedna od najutjecajnijih supruga engleskih vladara i majka legendarne kraljice Elizabete I.

Marie

Priču je vizualno oživio poznati hrvatski fotograf s berlinskom adresom Jurica Sertić. Anne, Ameliu, Fridu i ostale originalne influencerice utjelovila je Katarina Jurkin, kojoj je ovo, nakon godina inozemne karijere, jedno od prvih snimanja u Hrvatskoj.

Amelia

Ove impresivne transformacije potpisuje poznati beauty duo. Mijo Majhen je zaslužan za kosu, a Simona Antonović za make up.

Kampanja je zaokružena s izložbom Original Influencers koja će biti postavljena u Arena Centru u razdoblju 1.10. – 31.10.

Frida

Ako želite saznati koja ste originalna influencerica, riješite naš test osobnosti i saznajte koja od povijesnih heroina najbolje utjelovljuje vaš karakter, osobni stil i koja od ovih velikih, povijesnih žena ove jeseni može poslužiti kao vaš izvor inspiracije.


INSPIRACIJA NA SVAKOM KORAKU.

#OriginalInfluencers

Zavirite iza scene s nama i pronađite svoju inspiraciju na svakom koraku jer jesenske kolekcije su već stigle na police vaših omiljenih trgovina.