Teretane su otvorene. Imate li sve što vam je potrebno za vraćanje u formu?

17. velj 2021

Mnogi su s oduševljenjem dočekali vijest da su teretane napokon otvorene i da se mogu vratiti sportskoj aktivnosti

Nakon najduže zime u povijesti (da, svjesni smo da još traje) i dugog nekretanja, napokon imate priliku uzeti stvar u svoje ruke i učiniti nešto dobro za sebe. O prednostima vježbanja nije potrebno previše pisati. Itekako smo svjesni koliko nam kretanje znači u životu, ako ikad kao prošle i ove godine, kada smo bili prisiljeni na minimalnu fizičku aktivnost što zbog pandemije, tako i zbog činjenice da su teretane bile zatvorene i da je vani bilo jako hladno.

Sada doista nema izlika da se ne pokrenete i probudite sportski duh u sebi. I nije samo stvar tijela. Vježbanje utječe na mentalno zdravlje koje je u globalnom fokusu ove godine zbog posljedica pandemije. Ako danas možete napraviti samo jednu dobru stvar za sebe, neka to bude upisivanje u najbližu teretanu i početak vježbanja. Za nekoliko mjeseci ćete izgledati odlično i što je važnije, osjećat ćete se zdravo i pozitivno. Ako niste za teretanu, onda pokušajte s nekim vanjskim aktivnostima poput trčanja ili brzog hodanja. Važno je samo da poduzmete nešto.

U susret sportskoj sezoni koja za sve nas počinje sada, i sportski brendovi su predstavili nove kolekcije prepune praktičnih i jako stylish komada za vježbanje i poslije vježbanja. Odabrali smo naše favorite za muškarce i žene, koje možete pronaći u trgovinama Arena Centra i Arena Park.

Za muškarce

Sve kreće od kvalitetnih tenisica koje mogu izdržati sve napore koje prolazite prilikom bavljenja sportom. Zbog toga je važno uložiti u kvalitetan par koji će vam trajati i koji nećete morati mijenjati nakon nekoliko mjeseci. Nike, adidas, Reebok, Ecco Shoes, Skechers, Mercer – svi nude nekoliko novih modela za svaki tip sporta. Tu su i trenirke, sportske majice, hoodie majice za poslije treninga, ali i bežične slušalice koje će vam dobro doći ako imate svoju playlistu koja vas motivira.

Za žene

Za dame je pripremljena prava modna revija u sportskoj verziji. Brendovi se doista trude da i teretana bude fashion statement što ćete najbolje vidjeti iz tajica u bojama, sportskih grudnjaka s detaljima, ali i sportskih torbi i tenisica. Ovisno kojim se sportom bavite, odaberite opremu u kojoj se osjećate dobro. Bilo da vježbate u tajicama ili širem donjem dijelu trenirke, važno je da se osjećate udobno i da vam pristaju kao salivene.