Suzana Štimac, najbolja motivatorica među trenerima, ima novi izazov!

11. svi 2023

Lookbook face: Suzana Štimac

Suzana Štimac jedna je od najtraženijih fitness trenerica u Hrvatskoj, žena koja je mnogim ljudima, doslovno, promijenila život. Na Instagramu vodi inspirativan profil ‘Suzana Moj Trener’. Svi koji su ikada bili na nekom od njezinih brzih i energičnih treninga, znaju kako kod Suzane nema milosti, ali energija kojom zrači zarazna je, pa su svi visoko motivirani. Djevojke i žene (i pokoji muškarac!) nakon već nekoliko tjedana vježbanja vide rezultat: imaju više energije u kratkom vremenu postaju strastveni sportaši i, ne manje važno, postižu željeni izgled i čvrsto tijelo.

“Teško mi je reći jesam li bolja motivatorica od drugih terenera, ali znam da sam dugo i kontinuirano prisutna u tom poslu koji meni nije samo posao, nego i život. Više od 20 godina živim taj život, vježbači mi nisu samo vježbači nego puno više od toga. Na kraju treninga se osjećam ponosno na njih kao da sam im mama. A i uvijek sam tu za njih, baš i svaka prava mama“, kaže Suzana, napominjući kako s njom treniraju žene svih godina: od mladih koji su tek upisali srednju školu do onih u 80-ima. Svima njima zajedničko je jedno – povjerenje u Suzanu i njezin rad.
Biti umjeren u svemu ključ je uspjeha za sve u životu“, smatra Suzana, koju smo pitali da nam preporuči nekoliko idealnih vježbi za ravan trbuh.
“Kažu da je ludost konstantno ponavljati iste radnje i očekivati drukčiji ishod, ali ja ću još jednom ponoviti kako se trbušnjaci prije svega grade u kuhinji, a ne na treningu“, kaže Suzana.

U njezinom fitness studiju u zagrebačkoj Tuškanovoj gužve su najveće u ranu zoru. U šest ujutro svi su veseli i spremni na najbolji mogući način uči u dan – treningom.
“Iskustvo mi je pokazalo da ljudi koji treniraju ujutro imaju bolje rezultate, disciplinu i da je, vježbajući ujutro, veća vjerojatnost da će kontinuirano vježbati tijekom cijele godine. No kako biste trenirali, nije nužno ići u dvoranu za vježbanje. Planinarite, hodajte, krećite se…“, savjetuje ova trenerica koja i sama umjereno trenira svaki dan. Ne krije kako joj ni samoj nije jednostavno postići stabilnu težinu, ali – kako kaže – kilograme kontrolira tako što kontrolira sebe.

Kako se dovesti u formu do ljeta i spasiti što se spasit da, pitanje je koje sebi ovih dana postavljaju mnogi. Suzana je velik protivnik ‘uspjeha preko noći’ i zapravo se grozi takvog načina razmišljanja.
“Mršavjeti u zadnji čas svake godine prije ljeta nije zdravo ni za glavu ni za tijelo, a ako to nastaviš kontinuirano raditi, svake godine će ti definitivno biti sve teže i teže doći do željenog rezultata. Ali, ako stavimo to na stranu, u mjesec dana, uz pravu disciplinu, može se doista toga postići . Za ‘spasiti što se spasiti da’ moja je preporuka neupitno uvesti kalorijski deficit i svakodnevni trening. Idealna prilika je Bikini izazov, kojeg trenutačno pripremam i u sklopu kojega će biti i plan prehrane od 1500 kalorija. Riječ je o zdravoj i izbalansiranoj prehrani s jednostavnim namirnicama uz naglasak na količinu proteina, ugljikohidrata i masti“, kaže Suzana.

SMT online Booty sastoji se od 15 treninga po 15 minuta s najučinkovitijim vježbama bez skakanja i rekvizita. To znači da ih možete odraditi bilo gdje i bilo kada.
Motivaciju, osim dobrog trenera, možda mogu potaknuti i nova sportska oprema. Mi smo svoju pronašli u Arena Centru i Arena Parku.

Natikače Tommy Hilfiger, Mass; adidas hlačice, Intersport; adidas majica za vježbanje, Intersport; Me first high protein brownie, Poleo Sport; majica za vježbanje, addidas shop; tenisice, adidas shop; Under Armour ženski sportski top, Intersport Outlet