Sportska odjeća za aktivno ljeto

28. lip 2022

Odmor ne mora biti pasivan i ne morate odustati od svojih aktivnosti u ljetnim mjesecima.

Savjet broj jedan je da sve sportske aktivnosti na otvorenom radite u zoru ili kasnije navečer kad padnu vrućine. Na ovim temperaturama nije poželjan preveliki fizički napor što će vam kazati svi liječnici i stručnjaci koji danima upozoravaju da se vanjske aktivnosti tijekom toplotnog vala svedu na minimum.

U ljetnim mjesecima je često teško održati formu jer se svi opustimo, ispadnemo iz ritma i uživamo u delicijama. Odmor nam je svima potreban i stvarno nema potrebe da držite strogi režim kakav imate tijekom godine. Uz male savjete i sitne prilagodbe, dobru sportsku odjeću, možete zadržati dobru formu, a da niste pod pressingom.

Kako održati formu tijekom ljetnih mjeseci?

Pijte puno vode

I to puno više od 8 čaša dnevno. Voda čisti organizam, pomaže kod ljetnih vrućina i održava liniju. Nekada niste gladni već ste samo žedni tako da vam voda može potisnuti apetit.

Dan započnite sa zdravim doručkom

Ovo je pravilo koje sigurno slijedite tijekom cijele godine i nemojte odustati od njega ni u ljeto. Zobene pahuljice koje su bogate vlaknima, jaja, lagani sirevi, avokado – sve što vas drži sitima.

Šetajte

10 tisuća koraka je obavezno za dobro zdravlje. Gdje god možete idite pješke i obavezno stavite kremu sa SPF zaštitom.

Jedite voće kao međuobrok

Znamo da želite sladoled više od svega, ali odolite mu svaki dani zamijenite ga s voće. Sezona je ukusnih breskvi i lubenica. Dobit ćete dozu šećera za jako malo kalorija

Pazite s alkoholom

Odmor je vrijeme kad se svi opustimo i popijemo koju čašicu više. Pijte umjereno i izbjegavajte koktele koji su puni šećera. Jedan Mojito može imati 600 kcl što je kalorijska vrijednost dobrog ručka. Birajte bijelo vino ili prozirna pića. I naravno, ne sjedajte za volan.

Uzmite odgovarajuću opremu

Ako vježbate ljeti, opremite svoj ormar s kvalitetnim komadima u kojima koža diše i koji ne zadržavaju znoj. U Arena Centru ćete pronaći veliki broj sportskih trgovina koje imaju sve poznate svjetske sportske brendove.