Ako još niste, ovog ljeta morate isprobati SPF u spreju

13. srp 2023

U svakodnevnoj njezi kože, SPF je najvažniji korak koji nikad ne bismo trebali preskočiti!

S visokim temperaturama i puno sunca, pravo ljeto je konačno stiglo. Sunčane dane obožavamo jer uvijek donose dozu optimizma, no, istovremeno, nikako ne smijemo zaboraviti ni njihovu drugu stranu. Osim što može imati pozitivan utjecaj na naše raspoloženje, sunce može imati i negativan utjecaj na našu kožu. S vremenom, UV oštećenje može uzeti danak na našoj koži i vezivnom tkivu ispod nje. Kao rezultat toga naša će koža imati više bora i linija, odnosno stariti brže, a previše izlaganja suncu također može povećati rizik od raka kože. Kako bismo preskočili negativne utjecaje sunca na našu kožu, a pritom uživali u ljetnim danima, u pomoć nam uskaču proizvodi s SPF zaštitom.

Zašto su SPF proizvodi važni?

Poput zaštitnog prsluka, proizvodi za zaštitu od sunca zaustavljaju UV zrake prije nego što stignu do kože i nanesu štetu. Kako? SPF proizvodi sadrže organske molekule za zaštitu od sunca koje apsorbiraju UV zračenje i anorganske pigmente koji apsorbiraju, raspršuju i reflektiraju UV zračenje. Da bi nam pružio visoku razinu zaštite, proizvod za zaštitu od sunca mora sadržavati dovoljne količine ovih zaštitnih sredstava.

Za ljetne dane, svakako birajte SPF proizvode s visokim faktorom koji obećavaju bolju zaštitu. Iznimno je važno i nanijeti dovoljnu količinu proizvoda na sve izložene dijelove tijela. Nanošenje premalo SPF proizvoda jedna je od najčešćih grešaka koju rade mnogi. Osim što nismo sigurni koliko bismo proizvoda zabravo trebali nanijeti, jedan od razlog zbog kojih ćemo često nanijeti premalu količinu SPF proizvoda je bijeli trag koji mnogi proizvodi s zaštitinim faktorom ostavljaju na našoj koži i koji nam daje osjećaj da smo nanijeli i više nego dovoljno proizvoda.

Ove godine zaboravite na bijele tragove od SPF proizvoda te svoju kožu pravilno, jednostavno i brzo zaštitite.

 

Ultimativni ljetni favorit: SPF u spreju

Iz godine u godinu, SPF proizvodi su sve bolji! S fokusom na zadržavanje njihove primarne, zaštitne uloge, mnogi beauty i ljekarnički brendovi odlučili su kreirati njihovo praktičnije i jednostavnije za korišenje izdanje. Nakon proizvoda s laganim formulama koji su godinama bili najpopularniji među SPF proizvodima, ove godine svi pričaju o SPF proizvodima u spreju.

SPF u spreju otkriva nam potpuno novu dimenziju proizvoda za zaštitu kože od sunca. Njihove su formule iznimno lagane, na koži nevidljive, ali jednako moćne poput formula klasičnih SPF krema i losiona. Lagana formula i raspršivanje u obliku fine maglice spoj je koji SPF u spreju proizvode ističe kao najjednostavnije i najpraktičnije za korištenje, baš kao i rijetke SPF proizvode koji ne ostavljaju bijeli trag i osjećaj masti na koži.

SPF u spreju idealan je ne samo za prvo nanošenje zaštitnog faktora u danu, već i za njegovo obnavljanje tijekom dana. Iako bismo svaka dva sata trebali ponovno nanijeti sloj SPF-a na sve izložene dijelove tijela, taj smo važan korak nerijetko preskalali jer mnogi SPF proizvodi nisu praktični za nanošenje on to go. Još jedan je to izazova na koji savršeno rješenje donosi SPF u spreju koji možemo jednostavno i brzo nanijeti – i to bez brige da će ostaviti bijele tragove na našoj koži ili odjeći.

Danas, SPF u spreju možemo pronaći u svim omiljenim drogerijama, beauty dućanima koji u svojoj ponudi imaju proizvode za njegu kože te ljekarnama. U nastavku donosimo nekoliko super SPF proizvoda u spreju za bezbrižno uživanje u ljetnim danima (i za svaki budžet), a više savjeta kako se pravilno zaštititi od sunca od glave do pete pronađite ovdje.

Douglas Collection Dry Touch Mist SPF 50; Eucerin Sensitive Protect Dry Touch sprej SPF 50, Farmacia; Pupa Multifunction Invisible Sun Spray SPF 50, Douglas; Rituals Ritual of Karma Sun Protection Milky Spray SPF50, Douglas