Soba za školarca: Pronašli smo super detalje za brzi ‘makeover’ i bolje učenje

28. kol 2023

Preslatko i stylish! Uz ove stvarčice koje smo pronašli u našim trgovinama back to school bit će puno lakši!

Soba za školarca mala je privatna oaza za svako dijete, ali i mjesto gdje se stvaraju dobre navike i gradi vrijedan ‘kapital’ za život – osobni stil. Soba za školarca definitivno nije mjesto u kojem će dijete isključivo spavati; to je njegovo mjesto za male osobne tišine i razmišljanja, prostor u koji poziva prijatelje, ali i mjesto u kojem se gradi školski uspjeh! Da, uistinu, o izgledu sobe, odnosno o organizaciji prostora ovisi i školski uspjeh. Nemalo puta čuli smo ‘kaos oko nas, kaos u glavi’. I, doista, nered oko nas može izazvati zbrku u glavi. Osim toga, i psiholozi savjetuju da kutak za učenje mora biti organiziran tako da djetetu ništa ne remeti pažnju, a da su školarcu nadohvat ruke sve školske potrepštine, jer u protivnom gubi vrijeme na traženje olovke, bilježnice, gumice, ravnala… I učenje onda traje puno dulje, a bez pravog učinka. Cijeli taj proces opremanja sobe sitnicama za školu ili čak mali makeover prije ‘novog početka’ može biti vrlo motivirajući za školarca, posebice ako tek kreće u školske klupe. Prošetali smo trgovinama omiljenih šoping centara, Arena Centrom i Arena Parkom, te pronašli slatke stvari za sobu za školarca. Nametnuli su nam se i neki trendovi i baš smo se u njih zaljubili! Vjerujemo da će i vaši školarci!

Metalne police

Metalne police i metalne košare za odlaganje stvari pravi su hit. Efektne su, a premda će neki reći kako su pomalo ‘hladne’, mi mislimo suprotno, osobito ako ih kombinirate sa stvarima koji odražavaju djetetove interese i hobije. Prava demonstracija stila! Nas su ‘na prvu’ osvojile ove metalne ljepotice iz Zara Home-a.

#1

Radni kutak

Svako dijete mora imati svoj prostor za učenje, no ponekad nije jednostavno zadovoljiti sve standarde, osobito ako imate više djece ili ako vam nedostaje prostora u domu. Ove godine u trendu je minimalizam, a ovi modeli koje smo pronašli u Zara Home-u i Jysk-u, uklopit će se u svaki stil i prostor, čak i u malim sobama.

#2

Svjetlosni efekti

Adekvatno osvjetljenje u sobi pomaže đaku da ostane budan, fokusiran i lakše uči, a ujedno stvara i bolji ugođaj u sobi. Uz glavno, stropno osvjetljenje svakako nabavite i dobru stolnu lampu, jer ona usmjerava svjetlost točno tamo gdje đak to treba – u knjigu. Sukladno veličini radne plohe, birajte i stolnu lampu. Ova dva klasična modela iz Pepco-a i Jyska naš su izbor!

#3

Detalji čine razliku

Soba za školarca mora biti i odraz njih samih. Čak i ako se ukusi djeteta i roditelja ne podudaraju, dozvolite mu da uredi svoj prostor na svoj način. To je njegova ‘oaza mira’, mjesto gdje se treba ugodno osjećati i gdje će rado boraviti. Omiljeni junaci iz filmova i crtića, osobne fotografije, posteri, stare gramofonske ploče po zidovima, ukrasni jastuci, bilježnice i fascikli s omiljenim likovima…, sve je dozvoljeno.

#4

Jastuk s Harry Potter motivima, Pepco; Fascikl za papire, Zara Home

Fotografija (naslovna): Pexels