Što nije na TikToku kao da se nije ni dogodilo, barem ne za mlađe generacije, koji se na ovoj popularnoj društvenoj mreži inspiriraju i prate trendove. I, uistinu, ono što TikTik nametne kao trend, postane globalno popularno, čak i ako je potpuno suludo, poput trenutačno aktualnog prolijevanja čaja. Pa zašto se, pobogu, ljudi na Tik Toku prolijevaju čajem? “Spill the tee“ popularna je fraza na ovoj društvenoj mreži i zabavan način da kreatori sadržaja nekome kažu “Otkrij mi neki sočni trač!“ No, kad je čaj, omiljeni zimski napitak, u pitanju, TikTok nas inspirira i za mnogo pametnije i kreativnije stvari poput kako ga kušati na razne inovativne načine.
Tea Bombs mješavina su finog čaja, meda i šećera u neobičnoj formi – u šećernoj ljuski. Ove su se čajne bombe pokazale kao veliki hit na, pogađate, TikToku, jer unose teatralnost u ritual uživanja u čaju. Ova bomba od čaja otapa se čim dospije u vruću vodu i oslobađa biljno ili voćno blago koje se nalazi u vrećici čaja. Evo recepta kako kod kuće možete napraviti ovu šećernu bombu…
@thekwendyhome Here’s how you make a tea bomb inspired by the magical @Fall state of mind 🎃👻 On medium heat, melt 1 cup of sugar 1/3 cup of corner syrup or honey 2 tbsp water Food dye if you’d like Boil till 300 degrees Pour a tbsp in your molds. Make sure to scrap the sugar up the sides of your mold. You might need to tilt your mold to get to all the crevices. Put half your tea bomb shell on low heat to melt the edges slightly and tuck you favourite tea bag in. Pop your tea bomb in a hot cup of water and enjoy your cozy tea! If you’d like to add food colouring to your tea bombs, it’s best to use corn syrup as it helps retain the colour. This method is also more shelf stable and your tea bombs can than be kept in a jar. Whereas if you choose to use honey, you’ll need to store your tea bombs in a fridge. #fallrecipes #cozyactivities #fall #hygge
Tea Bombs
Za izradu čajnih bombica trebat će vam silikonski kalup za muffine, med, šećer ili zamjena za šećer te vrećica omiljenog čaja. Dakle, zagrijte šećer, med i vodu u malom loncu na srednje jakoj vatri, miješajući dok se sve potpuno ne otopi. Maknite s vatre i vrući sirup (koji mora biti srednje gustoće) rasporedite u kalup za muffine. Žlicom ili kistom rasporedite ga po cijelom kalupu tako da dobijete oblik kupole. Obložene kalupe stavite u hladnjak na desetak do petnaest minuta. Kad se ohlade i stvrdnu, pažljivo izvadite dobivene oblike s kalupa. Na jedan stavite vrećicu omiljenog čaja, a potom drugi spojite u Tea Bomb. Kako bi se kupole zalijepile jedna za drugu, kratko ih zagrijte na tavi. Dobivenu čajnu bombu uronite ju u vruću vodu. Pričekajte da se šećerna ljuska otopi, a čaj pusti svoje okuse i arome te – uživajte.
Iako se kod nas najčešće pije u hladnoj varijanti, odnosno s ledom, Bubble Tea, koji je osmišljen na Tajvanu 1980-ih i u originalnoj se verziji pripremao od crnog čaja, kondenziranog mlijeka, šećernog sirupa ili meda te perlica tapioke, ustvari se posluživao vruć. U receptu koji vam donosimo u nastavku, možete izostaviti led kako biste uživali u izvornoj verziji ovog napitka, no mnogi kažu da je led taj “the sastojak” koji daje poseban “šmek”.
@ysacraverave Homemade Brown Sugar Boba Milk Tea RECIPE: Black Pearls -1 cup tapioca pearls -10 cups water -1/4 cup brown sugar Brown Sugar Syrup -1 cup brown sugar -1/2 cup water Milk Tea Mixture -3 cups whole milk -3 to 5 bags Lipton Yellow Label Tea -1/2 cup heavy cream Get your Lipton Yellow Label in supermarkets nationwide or through the link in my bio! 💛 #milktea #brownsugarmilktea #milktearecipe #homemademilktea #easyrecipe #foodie #foodieph #drink #ysacraverave #EnjoyLiptonMoments #LiptonTeaCreations #LiptonPH @Lipton Philippines
Bubble Tea
Sastojci: 1 šalica tapioka perlica, 10 šalica vode, 1/4 šalice smeđeg šećera, sirup od smeđeg šećera (napraviti ga od 1 šalica smeđeg šećera i 1/2 šalice vode), 3 šalice punomasnog mlijeka, 3 do 5 vrećica čaja, 1/2 šalice vrhnja
Priprema: Tapioka perlice skuhajte u vodi. U međuvremenu na tavi napravite sirup od smeđeg šećera. U posebnoj posudi zagrijte 3 šalice punomasnog mlijeka s vrhnjem, skinite s vatre i uronite u tekućinu tri vrećice čaja po izboru. Procijedite tapioka perlice i pomiješajte s ¼ šalice smeđeg šećera. Perlice sa šećerom stavite na dno posude, preko njih prelijte šećerni sirup, potom dodajte led i na kraju smjesu mlijeka i vrhnja.
dmBio aromatični čaj oduševit će vas svojim osvježavajućim, voćnim okusom slatke jabuke, osvježavajuće metvice i citusnom notom, dm; posuda za šećer, Zara Home; posuda za Bubble Tea, Pepco, keramička šalica, Pepco; čelični infuzor, Zara Home; porculanski set za čaj, čajnik s cjedilom i 4 šalice, Harissa; aromatična ayuverdska mješavina najfinijeg organskog crnog čaja obogaćena cimetom, đumbirom i anisom, bio & bio
Fotografija: Unsplach