Koje dodatke prehrani uzimati ako trenirate ljeti?

24. lip 2021

Dodaci prehrani nisu neka fama koju je izmislila farmaceutska industrija. Itekako su korisni i mogu vam biti od velike pomoći prilikom treninga i svakodnevnog života

Cijeli tjedan smo posvetili motivaciji i to sportskoj motivaciji koje vam vjerojatno manjka na ovim temperaturama. Za bolje rezultate i što zdraviji organizam nužno je uzimati dodatke prehrani. I ne govorimo samo o ljetu. Tijekom cijele godine dobro je pobrinuti se za sebe i obogatiti svoju prehranu s korisnim vitaminima, mineralima i proizvodima koji će vam pomoći u postizanju i održavanju mišićne mase.

Dugo vremena je vladalo mišljenje da dodaci ne znače puno i da se radi o čistom marketingu. Prošla godina se pak pokazala kao razdoblje kada su ljudi povećano koristili sve moguće dodatke prehrani s naglaskom na vitamine kako bi ojačali organizam i eventualno spriječili bolesti. Danas je tržište puno dodataka nove generacije od kojih su mnogi organski i samim time pogodni za ljude koji doista paze na to što unose u organizam.

Kada govorimo o sportu, neki se dodaci prehrani smatraju svetim gralom. Na prvom mjestu su proteini koji se uzimaju odmah nakon treninga kako bi se pomogla izgradnja mišićne mase. Multipower (Farmacia) je jedan od najpriznatijih brendova na tržištu i u njihovoj ponudi ćete pronaći sve oblike proteina koji vam trebaju. Odličan izbor ćete naći i u trgovini Polleo Sport, s naglaskom na njihov brend Me1ST.

Zatim dolazimo do magnezija i cinka koji su ključni za zaštitu mišića i zglobova. Možete se odlučiti i za organsku verziju ulja za zglobove koje se nalazi u ponudi trgovine Bio & Bio. Energetski napitci i voda su iznimno važni tijekom treninga kada pojačano gubimo tekućinu, a pogotovo na ljetnim temperaturama. Srećom na tržištu ima velik izbor napitaka s dragocjenim elektrolitima koji će spriječiti da dehidrirate. Voda je na prvom mjestu, i ako je pijete, gledajte da bude iz staklene boce, kako zbog kvalitete tako i zbog ekološke osviještenosti. U Mulleru ćete pronaći odlične bočice Equa koje su načinjene od stakla i poslužit će vam za svaki trening ili aktivnost.

Za kraj ćemo samo kazati preporuku dermatologa – ako boravite vani ili se bavite sportom koji je vanjska aktivnost, nemojte zaboraviti kremu sa zaštitnim faktorom. Koža je najveći organ tijela i sunce na njoj ostavlja posljedice koje nisu samo estetske prirode. Ne izlazite bez zaštitnog faktora i ako ste u potrazi za idealnim, provjerite što sve možete pronaći u trgovinama poput Douglasa, Mullera, dm-a i Farmacije.