Kako nositi trendi gumene čizme? Imamo ideje

18. ruj 2022

U glavi pjevamo "Ljeto već je gotovo", a to podupiru i temperature koje su pale za 10 stupnjeva. Izvadite iz ormara omiljene gumene čizme!

Prošle sezone svi (ali svi) su nosili čizme koje je dizajnirala influencerica Pernille Teisbaek za talijansku modnu kuću Gia Borghini. Radilo se o visokim gumenim čizmama u boji bijele kave koje su tiho nametnule trend za kojim su se onda vodile sve high street kuće. Inače, gumene čizme su prešle dalek put od obične radne obuće do statement komada, a za to možemo zahvaliti Kate Moss koja ih je prva stilizirala na primamljiv način i to za odlazak na poznati glazbeni festival Glastonbury. Danas su “gumenjače” komad koji može ponosno stajati uz bok kaubojkama i vojničkim čizmama (pregled novih modela koji su stigli u arena Centar donosimo već sutra).

U potrazi za parom koji će sigurno biti najtraženiji smo došli do Zare koja za ovu sezonu predstavlja visoke gumene čizme u finoj boji konjaka ili duhana. Kako ih kombinirati? Pa naravno kao influnecerice koje su nam najbolji “inspo” za sve odjevne kombinacije.

S oversized košuljom

Ovo je jedan od najboljih influencerskih trikova i kombinacija koju ćete sigurno viđati na ovoj društvenoj mreži. Idealna je za prve dane jeseni kad se još možete provući s tankim najlonkama ili možda golih nogu ako ste onaj tip osobe kojoj je stalno vruće. Košulja vam služi kao haljina i ispod možete odjenuti neke kratke hlačice pod uvjetom da se ne vide. Preko košulje prebacite neki kratki kardigan koji će vas zagrijati, a kombinaciju začinite s kaputom na vezanje ili onim muškog kroja.

@TESAJURJASEVIC , čizme Zara, kaput Terranova, vesta Terranova, torba Zara, košulja New Yorker

S balonerom i kratkim hlačicama

Ovaj look smo prepisali od Camille Charriere, francuske influencerice s adresom u Londonu. Baloner je kao što već znate klasik jesenskog ormara i možete ga nositi na bezbroj načina. Zašto ga u prvim danima jeseni ne  biste nosili s laganom vestom (Desigual) i kratkim suknja hlačicama od umjetne kože (Bershka)? Gumene čizme su na ovoj kombinaciji cool efekt koji trebate za odlazak u grad. Ako ste baš tražili pravi influencer inspo, ovo je kombinacija koju trebate kopirati.

 

 

@CAMILLECHARRIERE , čizme Zara, kratke hlačice od umjetne kože Bershka, baloner Massimo Dutti, vesta Desigual, torba Zara, ogrlica Brosway (Dicta)