How to: kako nositi ružičastu? Probajte ovo kombiniranje boja

15. velj 2021

Proljeće nam kuca na vrata pa ne bi bilo loše da s našom malom školom kombiniranja boja krenemo odmah

Prvo pravilo kod kombiniranja boja je da pravila nema. Nijanse koje su do prije nekoliko sezona bile nezamislive u kombinaciji, sada se ponosno nose i to u svim varijantama. Pogedajte samo Tjedne mode u Milanu ili Kopenhagenu koji nam svima služi kao stilska insoiracija, iako se radi o malom Tjednu mode koji je zaživjeo tek unazad nekoliko godina.

Dankinje imaju stila i ne boje se spajanja nespojivih komada i tekstura. Isto je s bojama. Jedino što je važno je to da na kraju sve vama izgleda smisleno i da se u tome dobro osjećate.

Kao prvu vjesnicu proljeća ćemo uzeti ženama omiljenu ružičastu. I ne pričamo o light puderastim tonovima (ostavimo ih na trenirkama u zimi). Vrijeme je za ružičastu koja kaže: “gledaj me”.

Iako vam se na prvi pogled može učiniti kao da je ružičasta presnažna za kombiniranje boja, to nije tako. Štoviše, dozvoljava vam pravu proljetnu rapsodiju od stylinga koji ćete htjeti ponoviti.

Kada su u pitanju jarke boje, uvijek je sigurna opcija posegnuti za nečim nježnijim kao kontrastom (jače boje također nisu greška). Primjerice, ako nosite ružičastu haljinu poput stylish Dankinje na fotografiji gore, možete je upariti s blejzerom ili balonerom u mint zelenoj ili baby plavoj. Poslužit će i dodatak u nekoj od navedenih boja, i biti će puno bolja i chic opcija od klasične crne.

Za hrabrije tu je omiljena high end kombinacija koju smo vidjeli kod brojnih dizajnerskih kuća. Nosila ju je Taylor Swift na dodjeli Grammyja 2016. godine (Versace), a prije toga ju je predstavila američka dizajnerica Monique Lhuillier na svojoj reviji za proljeće ljeto 2014. Radi se o kombinaciji ružičaste i narančaste koje su dvije oprečne boje, ali zajedno čine moćnu cjelinu. Možete se odlučiti za pink odijelo i narančastu košulju ili jednostavno nabaciti narančaste cipele ili torbu na vašu ružičastu kombinaciju.

Ako želite smiriti dojam ružičaste, onda se odlučite za kombinaciju s neutralnim tonom svijetlo smeđe ili bijele kave. Recept je jednostavan. Zemljani tonovi uvijek spuste jarke boje i daju im dozu suptilnosti. Blejzer u boji bijele kave će smiriti jarko ružičastu haljinu, a ako vam baš dođe da razveselite svaku prostoriju u koju uđete, uvijek ga možete skinuti.