Visoke potpetice nam nisu bile na pameti, isto kao ni haljine i šminkanje koje smo gotovo ritualno odrađivali za odlazak na posao ili za vikend izlazak (što je puno uzbudljivija opcija). Navikli smo se na ležerno, na stagnaciju, na činjenicu da nemamo gdje i da nam neka mala zadovoljstva nemaju smisla. Pritom posebno mislimo na ona modna. Kada ste posljednji put obuli elegantnu štiklu? Topla sezona nam se prikrala i iako temperature još uvijek nisu pogodne za neki dugi večernji boravak na otvorenom, dobro smo se prilagodili matineji cijele ove situacije, pa smo svoj cocktail hour pomaknuli za koji sat ranije.

S tim na umu kazat ćemo sljedeće:  nema razloga da se ustručavate sređivanja za svoj gušt i u svom stilu. Što god nosili i koji god stil voljeli, visoke potpetice su bonus koji će sigurno upotpuniti kombinaciju.

Ako se pitate što se nosi, odgovorit ćemo vam da su boje i teksture glavni trend. Naravno da klasični crni stilleto uvijek ima prednost, ali topla sezona nosi malo veselja i razigranosti te vas očekuju modeli u neon nijansama, pastelnim i jarkim tonovima. Neon štikle (potražite ih u Aldu) će izgledati odlično u monokromatskom stylingu, isto kao i one jarkih i metalik tonova (Kick & Heelz, CCC). Cipele od teksturirane kože prate trend torbica i iste potražite u brendovima Steve Madden i Zara.

Ove sezone svoje štikle nosite u klasičnim kombinacijama poput bijele košulje i traperica ravnog kroja, ili ih  nabacite uz neku haljinu čistih linija (pleteni modeli, modeli bez rukava ili s tankim bretelama).

U galeriji smo izdvojili top proljetne štikle koje već danas možete pronaći u trgovinama Arena Centra i Arena Park.