How to: kako pripremiti kožu prije ljeta?

10. lip 2021

Nadomak smo ljetu, suncu, moru i svim radostima koje vežemo uz ovo doba, međutim prije odlaska na godišnji pripremite kožu uz naše male savjete

Ne znamo jeste li već u planovima za godišnji odmor, ali sigurno ste u većem movingu nego što ste bili proteklih tjedana. Ljeto nam se prikralo i vrijeme je da počnete ozbiljno razmišljati o njezi kože za ljeto koja vam je potrebna kako biste se pripremili (a i prošli) ovo toplo razdoblje. Nije svejedno što stavljate na lice i tijelo, koristite li odgovarajuće proizvode, i pazite li na svoju kožu. Ljeto je divno ali je isto tako zahtjevno te vas sunce i more mogu ozbiljno unazaditi u vašim self care ritualima koje ste održavali tijekom zime i proljeća. U nastavku donosimo nekoliko savjeta uz koje će njega kože za ljeto postati omiljeni ritual, a koji će vam biti od koristi te ih možete provoditi kod kuće.

Eksfolijacija – piling

Jako je važno da jednom tjedno napravite eksfolijaciju lica i piling tijela kako biste uklonili mrtve stanice s kože i dali joj da zablista u punom sjaju. Odaberite proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože i odredite dan u tjednu kada imate vremena za ove korake. Eksfolijaciju možete vršiti tonicima ili sredstvima u prahu koja se miješaju s vodom. Tijelo tretirajte finim pilinzima koji jednako dobro mirišu i njeguju kožu. Za piling tijela treba vam nekoliko minuta, a koža će vam itekako biti zahvalna.

Eksfolijatore potražite u trgovinama : Douglas, Muller, DermaCare

Pilinge potražite u trgovinama: aOra, The Body Shop, Lush

Te provjerite ponudu na štandu Dead Sea Minerals.

Hidratacija izvana i iznutra

Ljeto je problematično godišnje doba, kao i zima, te koža trpi ekstremne uvjete. Hidratacija je ključna kako u prehrani tako i kad je u pitanju njega kože za ljeto. Odaberite lagane, ali iznimno hidratantne kreme (ljekarnički brendovi će se ovdje pokazati kao pun pogodak) koje će nahraniti kožu, ali nećete imati reakciju. Izbjegavajte guste i masne kreme jer u kombinaciji sa suncem i znojem možete imati pravu navalu akni, a to sigurno ne želite usred godišnjeg odmora. Ne moramo ponavljati da je količina tekućine koju unosite iznimno važna. Voda je sveti gral lijepe kože i uz odgovarajuću konzumaciju vode, dodajte i neke dodatke prehrani koji vas hrane iznutra. Omega 369 kapsule su jako korisne tijekom cijele godine jer su pune kvalitetnih masnoća koje nam trebaju da bi koža izgledala glatko i svježe.

Hidratantne kreme potražite u trgovinama: Farmacia, Douglas, Muller, dm, Kiko Milano, DermaCare, L’Occitane, Kiehl’s

Dodatke prehrani potražite u trgovini Farmacia

SPF

SPF je obavezan tijekom cijele godine, ne samo na ljeto, međutim velik broj ljudi nekako izbjegava taj savjet dermatologa. Ne izlažite se suncu bez odgovarajućih preparata, kojih danas doista imate u svim oblicima. Svaki tip kože ima svoju liniju stoga se raspitajte u trgovinama za koji je tip kože namijenjena određena linija i njezin brend. Nije važno koji ćete brend koristiti, važno je samo da koristite proizvode sa SPF-om na licu i na tijelu. Posebno obratite pažnju na predio dekoltea gdje je koža izuzetno tanka i gdje se bore od sunca jako vide.

Proizvode sa SPF-om potražite u trgovinama – Farmacia, dm, Muller, Douglas