Proljetna beauty rutina: stvari koje biste trebali uvesti u dnevni ritual

06. tra 2021

Svako godišnje doba sa sobom nosi novi pristup njezi kože i vrijeme je da neke korake uvedete u svoju rutinu

Male su šanse da niste postali beauty freak tijekom prošle godine. Logično je. Sjedili smo kod kuće i imali smo više vremena za promatranje sebe iz svih aspekata, ali i razmišljanje o adekvatnoj njezi koja nam je dobro došla. Ako ste “working girl”,  male su šanse da imate vremena na bacanje i da možete izdvojiti sate za tretmane i tko zna kakve korake njege. Stoga će vas razveseliti podatak da je ove godine sve podređeno njezi koja podrazumijeva tek nekoliko koraka i za koju ne morate koristiti pedeset različitih proizvoda za čije nanošenje morate izdvojiti sat vremena u kupaonici. Dobrodošli u vrijeme jednostavnosti, efektivnosti i razumne njege.

Iako pogled kroz prozor baš ne izgleda proljetno, za koji dan će nam opet izaći sunce i temperature će narasti. S većim temperaturama i suncem, skincare rutina zahtijeva određene preinake koje vam predlažemo danas. Naravno da sve ovisi o vašem tipu kože i da nećete mijenjati proizvode koji su vam se pokazali učinkovitima, ali neke korake bi trebalo prilagoditi vremenu.

Eksfolijacija

Eksfolijacija je “majka” blistave kože pogotovo ako vam je koža masna ili mješovita. Iako je trend uzeo maha, savjetujemo da malo usporite s njim tijekom proljeća i ljeta. Razlog? Koža je osjetljivija na sunce i nije preporučljivo stalno je tretirati s tonicima koji imaju kiseline. Eksfolijaciju i piling ograničite na jedan put tjedno i obavezno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom.

Preporuka: Brend Dermalogica u svojoj ponudi ima lagani prirodni piling na bazi riže koji mogu koristiti i osobe sa jako osjetljivom kožom.

Polako s retinolom, samo naprijed s hijaluronom

Retinol nije najbolji prijatelj sunca i svaki će vam dermatolog kazati da ni slučajno ne koristite ovaj moćni anti age sastojak tijekom ljeta. Možete dobiti fleke na licu i oštetiti kožu. Retinol i tijekom zime ne ide bez kreme sa zaštitnim faktorom, a u proljeće bi ga trebalo staviti po strani što je više moguće. Zato slobodno nastavite s hijaluronom u dnevnoj i noćnoj njezi. Hijaluronski serumi nemaju sezonsko ograničenje i možete ga bez problema nanositi kao i u zimskom razdoblju.

Preporuka: Douglas parfumerije u ponudi imaju liniju Revox u kojoj ćete pronaći i odličan hijaluronski serum po prihvatljivoj cijeni. 

 

Krema sa SPF-om

Ovo doista ne treba posebno naglašavati. Zaštitni faktor je obavezan tijekom cijele godine i ako upitate dermatologe, kazat će vam da ga morate nanositi i kada je vani oblačno i hladno. Sunce danas nije isto što sunce prije 20 godina, i šteta na koži koju izaziva je nemjerljiva s bilo kojim drugim oštećenjem. Danas doista postoji bezbroj solucija na tržištu od proizvoda do krema sa zaštitnim faktorom. Svaki tip kože je uzet u obzir te nije problem pronaći odgovarajuću njegu za sebe.

Preporuka: U Farmaciji ćete pronaći cijeli niz najpoznatijih ljekarničkih brendova koji imaju kreme i emulzije sa zaštitnim faktorom. U dm-u obratite pažnju na korejski brend Missha koji nudi bb kremu sa faktorom 40

 

Hidratacija

Ovo je korak koji se ne preskače u bilo koje doba godine samo se mijenjaju teksture krema. Ako ste tijekom zime koristili jaču, masniju kremu, u proljeće je zamijenite s nekom laganije teksture koja vam neće začepiti pore i izazvati reakciju na licu. Pravilna hidratizacija kože lica i područja oko očiju su zlatno pravilo lijepog i održavanog tena. Uz odgovarajuću njegu ne zaboravite piti puno vode, a pomoći će vam i dodaci prehrani u obliku kolagena u prahu koji sadrži hijaluronsku kiselinu.

Preporuka: Probajte best seller brenda Kiehl’s Ultra Facial Cream u koju se kunu žene diljem svijeta.