Filmovi i serije koje treba pogledati ove jeseni

12. ruj 2023

U kina dolaze neki novi naslovi koje s nestrpljenjem čekamo, a i streaming servisi tu su kao savršen poligon za zabavu

Filmovi su terapeutski tretman za stres. Životi su nam puni napetosti i stalno tražimo načine kako tu napetost smanjiti. Filmovi i serije savršen su način da se opustimo, oslobodimo stresa i popravimo raspoloženje. I medicinski je dokazano da to funkcionira, tj. da filmovi rasterećuju um, a posljedično i eliminiraju stres. Filmovi i pobuđuju emocije i to je možda najbolja stvar. Naime, mnogi se ljudi pretvaraju da ih se ne tiče ono što se oko njih događa, jer tako žive život bez ‘ometača’, no to nije dobro i nije zdravo. Emocije treba pokazati, a filmovi i serije vraćaju ih gotovo nesvjesno na površinu – tamo gdje i trebaju biti.  Zar nije lijepo proživjeti živote likova iz omiljenih serija i filmova? Kroz njih se nesvjesno iscjeljujemo. Filmovi i serije potiču nas i na društvene promjene, ohrabruju nas, nadahnjuju da se usudimo pokušati. I, najvažnije, zabavljaju nas, a to je ono na što u vrtlogu obveza prečesto stavljamo u drugi plan.
Nova sezona, nova je prilika za uživanje u serijama i filmovima. U kina dolaze neki novi naslovi koje s nestrpljenjem čekamo, a i streaming servisi tu su kao savršen poligon za zabavu i uživanje u ljepoti filmske industrije.

Moje grčko vjenčanje 3

Toula (Nia Vardalos) i njezina glasna, srčana, emotivna… obitelj ponovno se vraćaju i to na veliko platno. Moje grčko vjenčanje 3 prati obitelj Portokalos na njihovom prvom zajedničkom putovanju u Grčku, kamo su pristigli na obiteljsko okupljanje, gdje će doživjeti puno neočekivanih događaja i upoznati nove, zanimljive ljude. Ondje su se zaputili kako bi ostvarili posljednju želju Toulinog oca, a čeka ih avantura života. Film možete pogledati u Cinestar Imax Arena kinu.

Bosanski lonac

U Cinestar Arena Imax 12. listopada stiže film scenarista i redatelja Pave Marinkovića sa Senadom Bašićem u glavnoj ulozi. Šira javnost najviše ga prepoznaje po ulozi Faruka u seriji „Lud, zbunjen, normalan“, a u Bosanskom loncu također glumi Faruka, neuspješnog bosanskog pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu. Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu. Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu.

Kruna

Posljednja sezona Krune na Netflix stiže do kraja godine. Intrigantne priče o britanskoj kraljevskoj obitelji pratili smo kroz pet sezona, a u zadnju vraća se Imelda Staunton kao kraljica Elizabeta, Jonathan Pryce kao princ Phillip, Dominic West kao princ Charles, Elizabeth Debicki kao princeza Diana i Lesley Manville kao princeza Margaret.

Ljubav na prvi pogled

Netflixov film Ljubav na prvi pogled svidjet će se svima koji vole opustiti se uz neku dobru ‘limunadu’, točnije ljubavnu priču o dvoje stranaca koji se počinju zaljubljivati na letu u London, no izgube se na carini. Mogu li se, unatoč svemu, ponovno susresti?

Psići u ophodnji

Nakon što su prije dvije godine osvojili gledatelje, omiljeni psići vraćaju se na velika platna (28. rujna u Cinestar Arena Imax) u najvećoj pustolovini dosad! Čarobni meteor padne na Adventure City i psićima podari supermoći zbog čega oni postaju Moćni psići. Nevolja nikad ne spava pa su tu naravno i zlikovaci koji im želi preoteti novostečene moći. Oni se, naravno, žele domoći supermoći pod svaku cijenu, a to uključuje dobrobit cijelog Adventure Cityja i njegovih stanovnika. Psići će morati surađivati kao nikad prije, a najmanja među njima, Skye, morat će naučiti vjerovati u sebe. Tu je i najnovija članica ekipe, Liberty, koja hrabro surađuje sa svojom novom ekipom.

Kada ste odabrali svoje favorite među naslovima, potrudite se stvoriti dobar ugođaj gledanja. Udobno se smjestite u kinu i uživajte uz film i kokice, a ako ste kod kuće, tu su mali ‘pomagači’ za bolji doživljaj: od grickalica, preko mirisnih svijeća do udobnih jastuka i finog čaja…

Ukrasni jastuk, Zara Home; mješavina čaja Creme D’orange, Harissa; parfem za dom, L’Occitane; kukuruzni tortilla čips, bio & bio; okvir za naočale, Ghetaldus; mirisna svijeća, Zara Home; čokolada jagoda i kvinoja, bio & bio