Dva mikro ljetna trenda u uređenju doma

08. lip 2022

Iako su se glavni trendovi u uređenju interijera iskristalizirali još krajem prošle godine, uvijek postoje neki mikro trendovi koji se pojave i onda preuzmu glavnu riječ

Danas upravo govorimo o tim mikro trendovima koji se nekako uvuku između sezona i odjednom su svi dućani puni proizvoda koji vam trebaju da napravite mini “up-date” prostora u kojem živite. Ne brinite, ovi trendovi ne zahtijevaju da okrenete cijeli dom naopako i da ulazite u ogromne investicije. Ovo su doslovno mini zahvati kojima ćete osvježiti kutak stana ili napraviti neku malu izmjenu kako bi vam interijer izgledao barem malo drugačije. Koja su to dva mikro trenda za ljeto u uređenju doma?

Zelena i plava boja

Ne treba vas čuditi da je zelena prešla s odjeće i dodataka na dom. Svoju popularnost duguje Bottegi Veneti, poznatom talijanskom brendu koji je čak stvorio vlastitu Bottega zelenu koja se odjednom pronašla u ponudi svih trgovina i brendova. Zelena smiruje, podsjeća nas na parkove, livade, sva ona mjesta koja povezujemo s uživanjem te je doista nije loše ukomponirati u prostor barem u vidu nekog detalja. Slična je stvar s plavom bojom koja će osvježiti prostoriju, a nije nametljiva. Odaberite ukrasni jastučić, vaze u nekoliko različitih veličina, prekrivače, deke… I detalji će odraditi svoje u prostoru.

Ratan

Ratan nas asocira na ljeto i gotovo smo sigurni da imate barem neku vrtnu ili balkonsku garnituru koja je napravljena od kombinacije drveta i ovog materijala. Zemljani tonovi su uvijek jako popularni u prostoru jer daju toplinu i kreiraju fini atmosferski ugođaj. Ponuda komada načinjenih od ratana je jako velika i vjerojatno ćete imati probel odabrati samo jedan proizvod. Ovisno o interijeru u kojem već obitavate i stilu koji ste odabrali možete birati između detalja poput neke zgodne košare u kojoj ćete držati novine, posude za cvijeće/bilje ako ga imate u kući, ogledala čiji je okvir obložen ovim materijalom, stolne lampe. Ako vam je dom već uređen u stilu da imate puno prirodnih materijala, onda će se lijepo uklopiti i neki veći komad namještaja poput fantastične klupe ili fotelje u kojoj možete uživati i čitati omiljenu knjigu.