Viva Magenta – boja godine za 2023. poziva na prosperitet! Uklopite je u život

09. sij 2023

Ako je suditi po boji godine - a Pantone se odlučio za asertivnu, ali i ne i agresivnu Viva Magentu - imamo se čemu veseliti u narednim mjesecima

Nekonvencionalna boja za nekonvencionalno vrijeme! Tako bismo ukratko mogli opisati boju 2023. godine. Naime, poznati proizvođač boja Pantone krajem svake godine najavljuje boju koja će obilježiti idućih 12 mjeseci i to na temelju trendova i događanja u svijetu pop kulture, mode i politike, pa je tako za 2023. odluka pala na boju pod nazivom – Viva Magenta. Nakon zavodljive ljubičaste ili Veri Peri, koja je vladala u 2022., na red je došla ženstvena nijansa iz obitelji crvenih boja, koja priziva prosperitet u svim segmentima života.

‘U aktualnom trenutku punom izazova, Pantone 18-1750 Viva vibrira živahnošću i snagom. Ona je hrabra i neustrašiva, potiče optimizam i radost te eksperimentiranje i samoizražavanje bez ograničenja. Odvažna i sveobuhvatna, Viva Magenta dočekuje svih s istim buntovničkim duhom’, slikovito opisuje Pantone boju za 2023., naglašavajući kako je riječ o asertivnoj, ali ne i agresivnoj boji, čiji grimiznocrveni tom predstavlja ravnotežu između toplog i hladnog te poziva na stvaranje pozitivnije budućnosti. Ukratko, Pantone boju naziva osnažujućom, koja pokreće inovacije i širi horizonte.

Posljednje godine bile su transformativne na mnogo načina, pa i u smislu doživljaja sebe i načina na koji razmišljamo o vlastitom identitetu i prioritetima. Sukladno tome, ovo je boja koja ističe našu novu perspektivu i naš novi put. Možemo je koristiti u u ‘malim dozama, a da nam i dalje širi pozitivizam. Primjerice, Viva Magenta idealna je za nadopuniti bilo koji neutralnu paletu boja daškom entuzijazma. Od interijera do modnih outfita, svakoj će opciji dati moćan akcent. A za one odvažne neće biti problem ni pokazati je kao total look.

Bershka kaput, Mango kombinezon, Mango remen, Reserved rukavice, Karl Lagerfeld torba (Sportina), Mohito najlonke, Mango sandale, Mango naušnice

Još jedno potentno područje za ovu boju je prostor u kojem vježbamo. Na početku svake godine skloni smo donositi novogodišnje odluke, a jedna od najčešćih je ona o početku vježbanja. Kako ne bismo odustali brzo, kod svake odluke ključna je motivacija. Iz trenutačne perspektive čini se savršeno lako motivirati se tako da unesete boju u život. Viva Magenta na zidu, u rekvizitima za vježbanje, u novoj opremi za vježbanje…, vrijedi pokušati, zar ne? Zasigurno će vam dati novi nalet energije.

hm, top i hlačice za vježbanje; Intersport, Karpos majica za vježbanje

Magenta je boja koja se često koristi za prenijeti toplinu, suosjećanje i veselje u prostor gdje se odvija mnogo međuljudskih interakcija, poput dnevnog boravka ili sobe za sastanke. Ova boja donosi harmoniju i pozitivnost u kolektiv sa svojom sposobnošću da transformira naše stavove te potakne suosjećajnost i ljubaznost.

Ako vam je posebno važno ostaviti dobar dojam na nekoga, Viva Magenta i sve njezine nijanse tu su i da upotpune i vaš (modni) stil. Ne morate se od glave do pete odjenuti u ovu jarku moju, ali možete, primjerice, nalakirati nokte magentom ili naglasiti usnice kako biste ‘dodali’ dozu samopouzdanja. Ako je vaše odluke za 2023. uključuju da postanete bolji u komunikaciji s drugima, vrijeme je da isprobate Viva Magentu. Mi smo svoju inspiraciju pronašli u Arena Centru i Arena Parku.

Fashion & Friends, čizme i ruksak

Reserved, karirani kaput; Fashion & Friends, Liu Jo kaput

Reserved, obruč za kosu

Fotografije: Pexeles i Kristina Vrdoljak

Lookbook sadržaj možete pratiti i na Instagramu, link je OVDJE.