Zašto obožavamo božićne filmove i serije te što svakako pogledati u prosincu na televiziji i u kinu?

15. pro 2023

Božićni filmovi i serije tu su da 'pojačaju' prazničku atmosferu. OK, znamo da su možda 'sladunjavi', ali sad je pravo vrijeme za njih!

Romantika, idilična obiteljska atmosfera, prijateljstvo, dobrota, nada da sve može biti dobro…, sve su to razlozi što – htjeli priznati ili ne – obožavamo božićne filmove i serije. Oni zadovoljavaju našu duboko ukorijenjenu potrebu za socijalizacijom i idiličnim međuljudski odnosima, a pružaju i dobrodošao bijeg od zahtjeva stvarnog života, prikazujući svijet kakav bi mogao biti. Božićni filmovi i serije zabavit će nas u lijeno poslijepodne, pružiti utjehu, probuditi emocije, a ponekad će nas i ohrabriti da se trgnemo i stvorimo sebi život kakav želimo živjeti.

Jedan od najpopularnijih streaming servisa, Netflix, i ove godine ‘ne štedi’ na božićnoj tematici. No, za razliku od prijašnjih godina, puno je više božićnih serija nego filmova. Thando, 30-godišnja single djevojka, ponovno je pod pritiskom obitelji da se uda, pa im laže da ima dečka. Sada ima 24 dana da jednog dovede kući za Božić. Hoće li uspjeti? Radnja je to mini-serije od šest epizoda “Yoh! Christmas“ koja se prikazuje na Netflixu. Istu tematiku obrađuje i norveška serija „Home for Christmes“, kao i simpatična talijanska serija „I hate Christmas“ s dvije sezone po šest epizoda.  No, što je Božić bez božićnih filmova. Od novijih filomova, ova streaming platforma nudi i zabavnu obiteljsku dramu “Family Switch“ s Jennifer Graner u glavnoj ulozi, koja glumi tinejdžericu zarobljenu u tijelu svoje mame. Film počinje s obitelji čiji se članovi međusobno udaljavaju jedni od drugih dok se dvoje djece tinejdžera približava odrasloj dobi. Kad obitelj upozna gataru (Moreno), probude se i otkriju da su im zamijenjena tijela. Kako će se izvući iz ove neobične situacije?

Iako tematika nije božićna, mnogi s nestrpljenjem očekuju novu sezonu “Emily in Paris“, koja na Netflix dolazi 22. prosinca i zasigurno će biti jedna od gledanijih. Za ljubitelje “Krune” dobra je vijest da dolazi i posljednjih šest epizoda u serijalu o britanskoj kraljevskoj obitelji. U velikom finalu radnja će se prebaciti na nasljednike kraljice Elizabete II, pa ćemo vidjeti i priču o romansi princa Williama i Kate Middleton.

 

Kako bi ugođaj gledanja božićnih filmova i serija bio još bolji, pobrinite se neka udobnost zavlada u vašem domu. Opremite se mekanim pidžamama, ugodnim mirisnim svijećama i drugim dekoracijama i uživajte, jer prosinac je super u toplini doma.

Fotelja, Jysk; Led ukrasna kućica, Pepco; pidžama, Yamamay; ukrasni jastuk, Family; miris za dom, Zara Home; deka Ho-ho; Family; pidržama, Woman’Secret

 

Od Paula Kinga, redatelja filmova “Paddington” i producenata “Harry Potter” i “Fantastic Beasts” franšiza, u CineStar Arena IMAX  došao je film “Wonka”, opojna mješavina magije i glazbe, kaosa i emocija, sve ispričano neopisivo emotivno i s puno humora. U glavnoj ulozi je fenomenalni Timothée Chalamet. Ovaj neodoljivo živopisan i inovativan filmski spektakl predstavit će publici mladog Willyja Wonku, prepunog ideja i odlučnog promijeniti svijet jednim ukusnim zalogajem – dokazujući da najbolje stvari u životu počinju sa snom i ako ste dovoljno sretni da upoznate Willyja Wonku, sve je moguće. Temeljeno na izvanrednom liku iz priče “Charlie i tvornica čokolade”, najprepoznatljivije dječje knjige Roalda Dahla i jedne od najprodavanijih dječjih knjiga svih vremena, “Wonka” priča čudesnu priču o tome kako je najveći izumitelj, čarobnjak i proizvođač čokolade na svijetu postao omiljeni Willy Wonka kakvog danas poznajemo.

Fotografije: Pexels