Vrijeme je za balonere

03. ožu 2020

Malo tko je mogao predvidjeti da će vojni odjevni predmet postati jedan od najtraženijih klasika ženske i muške garderobe.

Prva inačica balonera pojavila se još za vrijeme Prvog svjetskog rata kao funkcionalan komad koji je štitio vojnike od hladnoće. I sami korijen imena Trench (rov) coat govori o namjeni za koju je osmišljen. Kroz povijest je baloner doživio prenamjenu te su ga odjednom počele nositi žene kao chic verziju kaputa za kišne dane ali i u proljetnoj sezoni. Brend koji je baloner odveo na high end razinu jest britanski Burberry koji se i danas smatra najoriginalnijim dizajnerskim primjerkom koji možete kupiti. Praktičan, lagan, ženstven, a opet s dozom muške estetike, baloner je prošao kroz sve modne trendove i zadržao se na tronu što  je postignuće kojim se danas ne može podičiti niti jedan trendovski komad.

U ponudi ga ima skoro svaka modna kuća, a izbor je toliko raskošan i raznovrstan da će vam biti teško odlučiti se samo za jedan model. Želite li dugi model koji možete nositi u večernjim prigodama umjesto sakoa ili kaputa? Možda neki kraćeg kroja koji će vam poslužiti kao idealan suputnik za posao ili za odlazak na kavu u grad? Dekonstruirani model koji će privlačiti poglede na ulici poput neke upečatljive haljine? Sve to su vam modni brendovi pripremili u svojim proljetnim kolekcijama koje ćete pronaći u Arena Centru.