Večeri su stvorene za self-care ritual

23. ruj 2021

Jesen nam je stigla kako kalendarski tako i po temperaturama koje su se spustile - posebno u večernjim satima. Sve nas zove na udobnu večer kod kuće uz neki dobar film ili štivo i ugođaj koji nas opušta

Nema ljepšeg osjećaja nego doći kući iz ureda, napraviti neku finu opuštajuću kupku i onda leći na kauč, pokriti se mekanom dekicom, natočiti čašu vina, zapaliti svijeće i odahnuti od svega što nas je opteretilo taj dan. Rituali su važni. Pogotovo oni koje stvarate kako biste ugodili sebi, riješili ste stresa i dali si malo oduška u ovom hektičnom rujnu. Sve što možete napraviti za sebe se uvijek računa kao “self-care”, vjerojatno najvažnija riječ 2021. koju uporno ponavljaju svi stručnjaci.

Je li vaš self-care ritual neke duhovne prirode ili je prakticirate na način opisan gore, nije važno. Važno je samo da se brinete za sebe i da imate bar neki sat mira u kojem vam misli dozvoljavaju da ih zabavite romantičnom komedijom, trač partijom na internetu, dobrom knjigom. Pogađate. Whatever works.

Na tom putu do idealne večeri trebat ćete nekoliko suputnika da vam olakšaju stvari. Pritom mislimo na sitnice koje život znače.

Krenut ćemo od svijeća, mini stvaratelja atmosfere koje morate imati u kući. Skandinavci jako vjeruju u moć svijeća u svojim životnim konceptima. Štoviše, vjeruju u svjetla različitih intenziteta koja u domu kreiraju opuštajući ugođaj. Svijeće su ovdje ključne. Još ako dolaze s nekim finim mirisom koji će ispuniti prostoriju imate garantirano uživanje. Veliki izbor svijeća možete pronaći u trgovinama JYSK i Zara Home. Odaberite one koje dolaze u staklenoj čašici koju kasnije savjesno možete iskoristiti kao svijećnjak ili za neke sitnice.

 

Ako volite vino i pijuckanje vam je sastavni dio rituala, onda to morate činiti iz nekih lijepih čaša. Volimo lijepe dodatke, a čaše stvarno doprinose ugođaju ispijanja vina. Najbolju selekciju vina ćete pronaći u Intersparu, a prigodne čaše pronađite u Zara Home.

Dolazimo i do finalne stavke ugođaja. Tople i mekane dekice kojom ćete se pokriti na kauču. Sigurno imate neku samo svoju deku koju ne dijelite rado s ukućanima, a ako je još uvijek tražite, predlažemo da zavirite u ponudu JYSK i Family.

Kad imate sve, ostaje vam samo da odlučite što ćete gledati ili čitati. A to su, vjerujemo, slatke muke.