Napravite svoj cvjetni aranžman – Uskrs je u znaku proljetnog cvijeća

04. tra 2022

Uskrs nam je jedan od dražih blagdana zbog mogućnosti proljetnih dekoracija. Nema ništa ljepše nego kada je interijer ispunjen proljetnim cvijećem koje miriše i izgleda atraktivno

Aktualna ponuda cvijeća je i više nego dovoljna da vaš dom za ovaj Uskrs postane prava mirisna i vizualna oaza. Odabir cvijeća kojim ćete ukrasiti interijer ovisi o stilu koji ste odlučili imati ovaj Uskrs. Prošli tjedan smo vam dali nekoliko korisnih savjeta oko uređenja i to ako želite ići u smjeru maksimalizma i minimalizma. Cvijeće tu igra veliku ulogu jer zaokružuje prostor i dekoracije u jednu smislenu cjelinu.

Ako ste se odlučili za maksimalizam, onda ćete sigurno odabrati neko “smirenije” cvijeće i buket u jednom tonu. Ako su vam boje i šarenilo “must have”, onda se možete poigrati na bezbroj načina i unijeti veselje u vaš dom.

Za opciju šareno odaberite različite kombinacije cvijeća poput zumbula, tulipana i poljskog cvijeća. Poljsko cvijeće je zahvalno za kombiniranje jer je sitno i služi kao nadopuna buketima. U posljednjih godinu dana je veliki trend divljeg cvijeća i spravljanja buketa samo od cvijeća koje je trenutno u sezoni. Za to se možete prošetati po livadama ili šumi i složiti svoj jednistveni aranžman i usput odraditi i dobar trening. Ako berete cvijeće u prirodi, moramo naglasiti da nikako ne režete grane magnolije. Magnolija je drvo kojem treba dugo vremena da se oporavi i naraste i kidanje grana nije održiva opcija koja je u skladu s prirodom.

Za dašak boje u interijeru će vam biti dobre mimoze ili tulipani u jarkim bojama, pogotovo ako niste vični kombiniranju više vrsta cvijeća.

Za sve vas koji ste odlučili napraviti smirenije aranžmane, predlažemo cvijeće u nježnim pastelnim tonovima ili jednostavno bijelo cvijeće. Uvijek možete kombinirati s granama trešnjinog cvijeta ili nekim granama koje ste pronašli u prirodi. U ovom slučaju elegantno izgledaju kale, bijeli tulipani i bijele ruže koji će kreirati sofisticiranu atmosferu kakvu ste željeli.

Mislite li da vam nešto nedostaje u ovoj cijeloj priči? U pravu ste! Nedostaju vaze koje su jednako važna stavka kao i odabir cvijeća. U trgovinama Arena Centra ćete pronaći bezbroj vaza različitih oblika i koje su izrađene od različitih materijala. Staklo i keramika su daleko najpopularniji materijali koji se lako uklapaju u interijer.

Izdvojili smo nekoliko naših favorita koje vam donosimo u galeriji ispod.

Zar