Upoznajte umjetnika koji stoji iza Uskršnjih dekoracija u Arena Centru

14. tra 2022

Mihael Giba je osmislio prekrasne cvjetne instalacije koje su na prigodan način ukrasile Arena Centar

Arena Centar već tradicionalno nastavlja suradnje s umjetnicima koji svojim kreativnom vizijom pretvore centar u pravu galeriju. Tijekom godina u centru je tako osvanulo bezbroj različitih instalacija koje su osmislili uvaženi predstavnici hrvatske umjetničke scene, a posljednji u nizu je multimedijalni umjetnik Mihael Giba koji je doslovno prenio proljeće u prostor Arena Centra. Njegove cvjetne instalacije privlače pažnju kupaca, a postale su i interaktivni foto point kraj kojeg mnogi zastanu i naprave fotografiju za društvene mreže. Sve ovo je poslužilo kao dobar razlog da Mihaela upitamo nekoliko pitanja o suradnji i da vas pozovemo da posjetite Arena Centar i uživo vidite ove instalacije.

 

Kako je došlo do suradnje s Arena Centrom?

Suradnja s Arena Centrom došla je preko kreativne agencije Organizacija s kojom često surađujem na raznim vizualno atraktivnim i multimedijalnim projektima.

 

Kako ste se odlučili za cvjetne motive?

S obzirom na to da je dekoracija predviđena u Arena centru upravo u tjednu kada je započelo proljeće, odlučili smo proljeće unijeti u Arena centar te izraditi cvjetne instalacije inspirirane proljetnicama koje rastu na području Hrvatske.

 

Od čega su načinjene dekoracije?

Pazili smo da dekoracije napravimo od eco friendly materijala pa smo tako koristili žicu, željezne šipke, platna te cjepanice i prirodnu mahovinu. Dio materijala je nabavljen iz prirode, a dio je ponovno upotrijebljen te tako održivo preoblikovan u cvjetne instalacije.

 

Postoji li neka posebna simbolika u ovim instalacijama?

Iako kažu da svaki cvijet ima neku simboliku ili prenosi neku poruku mi smo se koncentrirali na proljetno osvježenje Arena Centra, te prepuštamo posjetiteljima da sami istraže našu veselu proljetnu dekoraciju i pronađu vlastitu simboliku.