Upoznajte umjetnicu koja stoji iza božićnih eutuija s humanitarnom notom

09. pro 2020

I ove godine Arena Centar ima hvale vrijednu akciju u sklopu koje možete pokloniti najbolji poklon i ujedno donirati novac za plemenite svrhe

Vrijeme je darivanja i sve nas već polako hvata blagdanski duh. Upravo ova godina je jako važna za pomoć drugima jer nas je svojom nestabilnošću natjerala da razmislimo o životu, davanju i svemu što možemo napraviti kao pojedinci kako bismo barem malo uljepšali svijet i unijeli u njega dašak topline.

Ako želite da vaš poklon za ove blagdane ima baš sve što je potrebno za jednu posebnu priču, onda se odlučite za poklon karticu Arena Centra koja je iskoristiva u čak 140 trgovina centra i s kojom možete pomoći nekome i učiniti ove blagdane još ljepšim.  Sve detalje ove akcije možete pronaći ovdje.

Za sudjelovanje u akciji na dar dobivate jedan mali umjetnički rad. Radi se o eutiju za kartice koji je oslikala riječka umjetnica Mirna Sišul s kojom smo razgovarali danas.

 

Za početak vas moramo upitati kako je ova godina utjecala na inspiraciju? Mnogi umjetnici kažu da im se inspiracija rasplamsala u cijelom kaosu koji nas okružuje. Stvarate li vi najbolje u posebnim prilikama ili se stvari nisu promijenile u odnosu na prije?

Lijepi pozdrav… ova godina je naravno neobična po mnogočemu, no što se inspiracije tiče, mogu reći da se nije promijenila. Na slike koje stvaram, kao i nove planove nikako nije utjecalo ovo stanje. Održavam dobro raspoloženje, pozitivno okruženje mog mikro svijeta, okružena šarenim i veselim bojama. Baš nasuprot ovom stanju, držim da treba više no ikada postati i ostati pozitivan.

 

 

Pored slikarstva, bavite se mnogim kreativnim zanimanjima te ste svoju viziju izrazili i kroz modu, dizajn interijera.. Koja je nit vodilja koja povezuje vaš dizajn u svim područjima djelovanja? Da morate opisati nekome tko još nije vidio vaša djela.

Trenutna i vječna inspiracija… a sada više nego ikada… pozitiva – ljepota svega što nas okružuje, ljepota dana, ljubavi, cvijeća… No uvijek se vraćam na jednu znakovitu rečenicu koja najbolje opisuje nit vodilju – ljepota je i u zrncu prašine, u kapljici vode, u odbačenom papiriću, u hrpi smeća i u svemu gdje pogled dopire…, a  ovo je jedini svijet koji imamo i velika je sreća gostovati u njemu.

 

U suradnji s Arena Centrom napravili ste divne etuije i tako  sudjelovali u jednoj hvale vrijednoj humanitarnoj akciji. Koja je priča iza etuija?

Sve je krenulo nedavno s pozivom na suradnju i za navedenu je priliku trebalo osmisliti etuije za kuverte, zatim kutije gdje se ubacuju podaci i haljine s istim brandingom tj. dizajniranim uzorkom za ovu priliku. Naime, za hostese koje će promovirati cijelu akciju unutar Arena Centra. Napravila sam tri uzorka, dva crvena, možemo reći više blagdanska i jedan crni otmjeni sa zlatnim uzorkom. Motivi prizivaju Božić, blagdansko veselje, radost. Pored toga tu je i  otmjeni motiv sa zlatno crnim detaljima. Osobno, ne znam koji mi je draži. Humanitarna svrha cijelog projekta posebno me razveselila i pozivam ljude da podrže ovu akciju i posjete Arena Centar ovih dana.

Bližimo se kraju godine. Što si želite za sljedeću?

Nezaobilazno je spomenuti da želim više pozitive u društvu kako bi okruženje bilo bolje za mentalno zdravije i poticajnije za veći broj ljudi. Vezano uz kreativni rad, želim nastavak ideja, da nastavimo u ovom ritmu… Znam da uvodimo nove uporabne predmete u ponudu. Kada vidim da moje stvaralaštvo uveseljava ljude oko mene, to je onda to. Svima, naravno, želim pozitivu i okretanje životnih trendova ka pozitivi i sreći.