Božićni puloveri – pronašli smo najbolje modele sezone

16. pro 2022

Blagdanske dane želimo provesti u najluđim i najtoplijim božićnim puloverima.

Ispred nas su najljepši dani blagdanske sezone koje će obilježiti druženje s obitelji i prijateljima. Kićenje bora, izlazak s ekipom na Badnjak, veliki božićni ručak s obitelji, klizanje i kuhano vino, novogodišnji tulum – sve su to male tradicije zbog kojih se toliko veselimo blagdanskim danima i koje kraj svake godine čine toliko posebnim i čarobnim. Još jedna od blagdanskih tradicija koju ni ove godine nećemo preskočiti je nošenje ružnih božićnih pulovera. Popularno zvani ugly Christmas sweathers, puloveri ukrašeni božićnim motivima su odjevni komad koji će u naše zimske garderobe i blagdanske kombinacije unijeti dašak božićne čarolije i veselog raspoloženja.

Mala povijest
ružnih božićnih pulovera

Ugly Christmas sweater je postao nezaobilazan dio naših blagdanskih kombinacija. Iako je njegova popularnost ponovno porasla unazad nekoliko godina, priča o ružnim božićnim puloverima počela je puno ranije. Puloveri ukrašeni božićnim motivima prvog su se puta pojavili 1950-ih pod nazivom Jingle Bells sweaters. Nakon nekoliko desetljeća, ružni božićni puloveri su, zahvaljujući božićnim filmovima i poznatim glumcima poput Chevyja Chasea, pronašli svoj put do široke publike. Uskoro, šašave božićne pulovere su tijekom blagdanskog razdoblja nosili svi.

Filmski božićni klasici i nostalgija za klasičnim doživljajem Božića kakvog se sjećamo iz djetinjstva prije nekoliko su godina ponovno stavili fokus na ružne božićne pulovere.

Povratak ružnih božićnih pulovera počeo je kao mala blagdanska šala, no šarmantni puloveri brzo su nam se ponovno uvukli pod kožu i postali važan dio naših blagdanskih dana.

 

Novi božićni puloveri za novu blagdansku sezonu

Ružne božićne pulovere donijele su kolekcije za zimsku sezonu s potpisom popularnih modnih brendova. S onim klasičnim zimskim i božićnim motivima, duhovitim natpisima, ali i nekoliko novih luckastih detalja, ružni božićni puloveri i ove su nas godine osvojili na prvi pogled. Među najpoželjnijim modelima ove će se zime bez sumnje naći one s likovima Djeda Božićnjaka, sobova i preslatkih životinja, baš kao i modeli koje su ukrasili duhoviti natpisi koji će nasmijati vas, ali i izmamiti osmijeh na lice svima oko vas, od najbližih prijatelja i obitelji do kolega na poslu slučajnih prolaznika.

Neke od najboljih novih modela ružnih božićnih pulovera za žene, muškarce i djecu, izdvojili smo u nastavku!

Reserved kardigan / Zara pulover / LC Waikiki pulover

LC Waikiki pulover / Reserved pulover

LC Waikiki pulover / Blukids pulover / Blukids pulover