TikTok formula za savršeni outfit koja će vas oduševiti jer zapravo funkcionira

29. velj 2024

Najbolji modni trik koji smo pronašali na TikToku!

U posljednjih desetak godina, društvene mreže istaknule su se kao nepresušni izvor modne inspiracije, osobito za generaciju milenijalaca i generaciju Z. Kao prve generacije koje su odrastale i sazrijevale uz društvene mreže i na njima provele svoje formativne godine, utjecaj društvenih mreža na njihovu je svakodnevicu, pa tako i na njihov stil, neporeciv.

Danas, moda se ističe kao jedna od najpopularnijih tema na društvenim mrežama s fokusom na vizualni sadržaj poput Instagrama i TikToka. Od modnih trendova koji su svoj početak pronašli na društvenim mrežama preko hit modela koji su zahvaljujući utjecaju društvenih mreža rasprodali u nekoliko dana do različitih estetika koje posljednjih sezona vladaju društvenim mrežama poput cottagecorea i corpcora, mob wife estetike i quiet luxury estetike, društvene mreže su možda najbolje modno ogledalo danas.

Osim što vrlo jasno i transparentno ističu najpopularnije modne trendove, modele i estetike, društvene mreže otkrivaju i drugu dimenziju modne inspiracije – onu edukativnu.

Modni svijet na društvenim mrežama

 

Durštvene mreže mjesto su na kojem možemo mnogo toga naučiti – ako znamo gdje tražiti. Iznimka nije ni modni svijet. S obzirom na to da društvene mreže koriste najveći modni insajderi i stručnjaci poput modnih dizajnera i stilista, na njihovim profilima nerijetko ćemo pronaći odlične modne ideje i savjete.

Kako kreirati savršenu garderobu, koje basic i klasične komade svi trebamo, kako nositi hit boje i kombinirati uzorke – samo su neke od “modnih lekcija” koje možemo pronaći i naučiti na društvenim mrežama poput Instagrama i TikToka.

Najpopularnije modne lekcije koje možemo pronaći na društvenim mrežama one su u obliku zabavnih modnih trikova u kojima su ideje za savršene outfite predstavljene kroz zanimljive koncepte. Jedna upravo takav modni trik je nedavno oduševio i TikTok i Instagram!

 

Modni trik koji je osvojio TikTok i Instagram

Ako pratite modni sadržaj na društvenim mrežama, u posljednjih nekoliko mjeseci niste mogli izbjeći najnoviji modni trik koji, prema mišljenju mnogih, donosi rješenje za savršeni outfit baš svaki put.

Tajna savršenog outfita krije se u jednostavnoj formuli: Ako vaš outfit nije zanimljiv prema boji, treba biti zanimljiv prema silueti. Ako vaš outfit nije zanimljiv prema silueti, treba biti zanimljiv prema teksturi. Ako vaš outfit nije zanimljiv prema teksturi, treba biti zanimljiv prema boji.

Ono što ovaj modni trik čini toliko popularnim i uspješnim jest činjenica da se, umjesto na određene trendove i modele, oslanja na ključne elemente zbog čega se lako prilagođava baš svakom stilu i ormaru. Bez obzira na to ako preferirate jednostavnost minimalizma, klasičnu eleganciju ili obožavate nosite upečatljive boje, uzorke i detalje, ovaj jednostavan modni trik u svakom će modnom scenariju i stilu funkcionirati jednako dobro.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gym Tan (@californiaistoocasual)

Savršeni outfit baš svaki put

 

Na TikToku i Instagramu, odlučili smo istražiti koliko je ovaj modni trik zapravo dobar. Pronašli smo desetke videa u kojem žene različitih modnih izričaja, građa i životnih stilova isprobavaju ovaj trend. Rezultati su nas zaista iznenadili. I dok većina drugih modnih trendova s društvenih mrežama najčešće funkcionira za jednu skupinu ljudi, ova modna formula zaista funkcionira odlično u svakom ormaru.

Osim generacije milenijalaca i generacije Z, ovaj modni trik s društvenih mreža oduševio je i starije generacije modnih influencera i insajdera tako da smo se imali prilike uvjeriti da jednako dobro funkcionira ne samo u različitim modnim izričajima i različitim građama tijela, već i u različitim životnim razdobljima tijekom kojih se naši modni favoriti i prioriteti neprestano mijenjaju.

Kako uz pomoć ovog jednostavnog modnog trika kreirati savršeni outfit baš svaki put, odlučili smo isprobati i sami!

 

 

Nakon što smo pregledali desetke videa i inspirirali se odličnim odjevnim kombinacijama koje su kreirale žene različitih stilova, građa, dobi i životnih stilova, odlučili smo zaviriti u omiljene modne trgovine i kreirati tri outfit ideje – jednu s fokusom na boje (za koju smo odabrali spoj popularne crvene i neobične nijanse zelene), jednu s fokusom na siluetu (u kojoj smo se poigrali asimetrijom, bermudama i oversized blejzerom) te jednu s fokusom na teksture (koje smo pronašli u odabiru različitih materijala – finog pletiva idealnog za prijelazno razdoblje i prve proljetne dane, cool kožne suknje i strukturirane kratkog kaputa)

Fotografije: @jessie_bush

 

Outfit ideja s fokusom na boju

Mango haljina; Guess torba, Mango cipele

Outfit ideja s fokusom na siluetu

Stradivarius košulja; Mango bermude; Stradivarius blejzer

Outfit ideja s fokusom na teksturu

Stradivarius jakna; Mango kožna suknja; Pull&Bear pulover

 

Foto: Instagram