Tekući puderi koji odlično podnose ljetne vrućine

08. kol 2023

Najpopularniji make up proizvod u ljetnom izdanju.

Za mnoge među nama, nanošenje make upa je dio svakodnevne rutine. Iako volimo make up, tijekom ljetnih mjeseci, osobito kada je vani jako vruće, količinu make up proizvoda koji nanosimo ćemo svesti na minimum. No, jedan make up proizvod nikad ne preskačemo jer se upravo u njemu krije tajna savršenog make up looka. Naravno, riječ je o tekućem puderu koji stvara podlogu za nanošenje drugih make up proizvoda.

U potrazi za najboljim tekućim puderom koji će prekriti male nepravilnosti, ujednačiti ten i stvoriti onaj željeni prirodni sjaj na koži spremni smo isprobati baš sve. Od laganih formula koji se lako nanose do raskošnih kremastih tekstura koje imaju jako dobro prekrivanje.

U ponudi beauty kuća i drogerijskih brendova možemo pronaći pregršt različitih opcija među kojima će svatko od nas pronaći savršeni tekući puder za svaki dan. No, što je s ljetnim danima kada je vani jako vruće?

Kako pronaći idealni tekući puder?

U odabiru tekućeg pudera, ističe se nekoliko važnih kriterija koje mora zadovoljiti. Prvi i možda najvažniji je formula koja odgovara našem tipu kože. Kako bismo kreirali besprijekornu podlogu, formula tekućeg pudera mora odgovarati tipu naše kože. Za suhu i osjetljivu kožu tražit ćemo formulu koja je hranjiva, dok će za masnu kožu idealan izbor biti formula s baršunastim ili mat završnim efektom.

Drugi kriterij je nijansa tekućeg puder. U posljednjih nekoliko godina, većina beauty kuća i brendova proširila je raspon svojih nijansi tako da je sve lakše pronaći onu koja odgovara našoj boji tena. Ako ipak ne uspijevate pronaći savršenu nijansu, uvijek možete pomiješati dvije nijanse i kreirati svoju nijansu.

Treći kriterij je razina prekrivanja. Ovisno o teksturi i gustoći, tekući puderi mogu nam dati sve od laganog prekrivanja preko srednje do jakog prekrivanja, ovisno tražimo li puder koji će ujednačiti naš ten ili puder koji će prekriti akne, ožiljke ili pigmentacijske mrlje.

 

Tekući puder za ljetne dane

Pronaći tekući puder koji odgovara našem tipu kože, dolazi u nijansi koja odgovara boji našeg tena i istovremeno donosi razinu prekrivanja koju želimo nije nimalo jednostavan zadatak. Kada u taj scenarij dodamo ljetne vrućine, potraga za tekućim puderom pretvara se u pravi beauty izazov.

Tijekom ljeta, mnogi će zazirati od teških pudera, no lagani puder nije uvijek najbolji izbor. Mnogi make up artisti slažu se da je ponekad bolje koristiti manju količinu jače podloge, nego veliku količinu laganije podloge s transparentnim prekrivanjem koja će vrlo brzo skliznuti s kože.

Odabir tekućeg pudera za ljetne dane donosi dva dodatna kriterija – izdržljivost koja će prkositi visokim temperaturama i pojačanom znojenju te SPF zaštitu koja će, uz SPF kremu, dati dodatni sloj zaštite našoj koži.

Tips&trick za besprijekoran puder u ljetnim danima

Prije nego vam otkrijemo odlične tekuće puder za ljeto, donosimo vam nekoliko savjeta i trikova uz koje će vam podloga uvijek izgledati dobro i trajati cijeli dan.

Nemojte zaboraviti na primer! Nakon SPF kreme i prije tekućeg pudera, u svoju ljetnu rutinu ubacite primer. Primeri zatvaraju pore, matiraju kožu i pomažu u smanjenju lučenja sebuma. Ako imate masnu kožu, odaberite matirajući primer kako biste svom puderu dali cjelodnevnu postojanost i besprijekoran look.

Umjesto kista, za nanošenje tekućeg pudera odaberite make up spužvicu. Spužvice pomažu u uklanjanju viška proizvoda, što znači da je manja vjerojatnost da će vam se šminka nakupljati u finim linijama i borama na koži lica.

Ako imate masnu kožu ili ste skloni pojačanom znojenju tijekom ljetnih dana, blotting papirići će biti najbolji prijatelji vašeg make up looka. Visoke temperature i pretjerano znojenje često mogu stvoriti neželjeni sjaj, posebno na T-zoni. Tu nam u pomoć uskaču blotting papirići koji upijanju viška sebuma koji izlazi na površinu. Osim što su iznimno učinkoviti, ovi minijaturni papiri stanu u svaku torbicu što znači da ih uvijek možete imati nadohvat ruke.

Fotografija lijevo: @harperandharley

Najbolji tekući puderi za ljeto 2023.

Estée Lauder Double Wear StayInPlace Makeup tekući puder, Douglas; L’Oréal Paris Infaillible 32H Fresh Wear tekući puder, dm; MAC Studio Fix SPF 15 tekući puder

 

Foto: Instagram (naslovna fotografija: @taylorlashae), Pexels