Što vam je potrebno za savršen Uskrs kod kuće?

29. ožu 2021

Blagdani u ovim vremenima nisu kao što su nekoć bili, no to ne znači da moramo odustati od proslave koja će biti manja, decentnija i prilagođena situaciji u kojoj se nalazimo.

Svi blagdani koje smo slavili u protekloj (i ovoj) godini doživjeli su određene preinake, najviše u vidu smanjenog broja druženja i okupljanja s obitelji i prijateljima. Ono što nam preostaje i što uvijek možemo učiniti jest proslaviti blagdan u intimnom okruženju svog doma i za Uskrs kod kuće stvoriti ugođaj topline i svečanosti. Trgovine Arena Centra i Arena Parka imaju baš sve što vam je potrebno za savršen blagdanski ugođaj. Od sitnica za blagdanski stol i interijer do velikog izbora gastro delicija bez kojih ne možemo zamisliti Uskrs.

 

Dekoracije

Uskrs ne može proći bez dekoracija koje svi pamtimo još iz djetinjstva. Šarena jaja, zečići, pilići – sve navedene dekoracije simbol su uskršnjih blagdana i najveći izbor možete pronaći u Mulleru, dm-u, Kiku ili Pepcu. Ako ste vješti s rukama, možete ih izraditi i sami uz neke osnovne elemente poput drveta, slame ili papira. Možete napraviti i kombinaciju, točnije doraditi ukrase koje ste kupili ili ih lijepo aranžirati da se uklapaju u interijer. Ako ste se odlučili za aranžman šarenih jaja na sijenu, umjesto u košaru položite ga na elegantne drvene pladnjeve koje možete pronaći u trgovini JYSK. Uskršnje cvijeće su tulipani i proljetno divlje cvijeće koje možete staviti u vaze različitih veličina i posložiti ih na police ili na stol. Odličan izbor vaza ima Zara Home.

Blagdanski stol za savršen Uskrs kod kuće

Možda već neko vrijeme niste kupili novi set posuđa ili čaša, a želite prirediti nešto posebno za Uskrs kod kuće? Uređivanje stola je prava umjetnost, što će vam dokazati brojne inspo fotografije koje možete pronaći na Pinterestu, a tzv. tablescaping jedna je od „disciplina“ koja je postala jako popularna unatrag godinu dana. Tablescaping je u stvari uređenje stola i aranžiranje detalja, od tanjura, do čaša, stolnjaka i salveta koji zajedno čine jednu savršenu cjelinu koja izgleda kao da ste u prestižnom restoranu. Ako se baš želite zaigrati, svojim ukućanima čak možete i isprintati mini menu koji ćete postaviti na tanjure. Ideja je da sve bude u istoj estetici i tonu. Svoj set za tablescaping možete sastaviti kroz ponude nekoliko trgovina: Topshop, JYSK, Zara Home , Kik, Pepco, Family, Vitapur. 

Gastro

Od svih blagdanskih “disciplina” nama je najdraži uskrsni doručak koji se pretvori u ručak i već nam rastu zazubice od šunkice u kruhu, slasnog pečenja i kolača kojih uvijek pojedemo previše (da, znamo da ide ljeto, ali možemo se opustiti jedan dan). Sve što vam je potrebno za pripremu doručka i ručka vas čeka u Intersparu u čijem sklopu se nalaze mesnica i ribarnica, ali i jako veliki izbor svježeg voća i povrća te svih sastojaka za kolače. Najbolje začine ćete pronaći u Harissi, a fine sireve za predjelo obavezno potražite u Gligori. Za najmlađe koji uvijek vole slastice poput čokoladih jaja, čokoladnih zečeva i slatkiša svratite u Muller. Ako pratite poseban režim prehrane i vodite računa da je sve na stolu organsko, tu je za vas Bio&Bio s najvećim izborom eko namirnica.

Uskrs