Što se mora naći u vašoj ljetnoj kozmetičkoj torbici?

08. kol 2022

Svi znamo za "must have" proizvode koji nam dolaze iz sezone u sezonu, ali ljeto je doista specifično doba kada se u vašoj kozmetičkoj torbici moraju naći neki proizvodi

Svi volimo preplanuli ten, taj ultimativni znak bezbrižnosti i opuštanja. Nećemo ni napominjati kako odjeća (pogotovo ljetna) izgleda bolje na brončanom tenu koji onda malo zasjajimo s uljem ili kremom sa svjetlucavim česticama. I sve bi to bilo jako estetski privlačno i zgodno da se ne moramo suočiti sa surovom činjenicom, a ta je da pretjerano izlaganje suncu uopće nije zdravo, štoviše može biti jako opasno po život.

Ne želimo vam pokvariti ljetnu zabavu i naum da iz ovog ljeta izađete u maniri neke surferice, ali morate biti odgovorni i dobro čitati što savjetuju vodeći dermatolozi i stručnjaci kada je riječ o sunčanju. Na Lookbooku smo pisali u više navrata o nužnosti kreme sa zaštitnim faktorom tijekom cijele godine. Sunce ne miruje, nije mu važno je li ljeto ili zima, samo se zimi lako zavarati da manje šteti. Uvijek sa sobom trebate imati kremu sa zaštitnim faktorom koju je potrebno obnavljati svakih 2 sata po preporuci struke. Neki čak savjetuju da se SPF treba nanositi i kad ste u stanu ili u uredu jer sunčeve zrake prodiru kroz prozore i oštećuju kožu.

Sunce nije bauk, ali nije ni najbolji prijatelj kako to volimo misliti. Puno se toga promijenilo i u našoj klimi, ali to je puno ozbiljnija tema koja zaslužuje svoj vlastiti tekst, a ne ovlaš spominjanje u ovom pregledu.

Možete pretpostaviti da je osnovna i prva stvar koja se treba naći u vašoj ljetnoj kozmetičkoj torbici krema sa zaštitnim faktorom i to po mogućnosti 50. Morate je obnavljati i nije dovoljno da se namažete pri izlasku iz kuće. Ova krema za lice i za tijelo mora biti s vama tijekom cijelog dana na plaži ili u dnevnom izlasku. Osobe s masnom kožom trebaju birati fluide, točnije laganije kreme koje neće začepiti pore i izazvati reakciju. Srećom na tržištu danas postoje sve moguće teksture namijenjene za svaki tip kože.

Prije izlaganja suncu je dobro posegnuti za suplementima koji jačaju organizam i stvaraju unutarnju zaštitu od sunčevih zraka (što ne znači da na sunce možete bez kreme, nikako). Ovo je posebno važno za ljude koji su jako osjetljivi ili alergični na sunce. Koje ćete suplemente uzeti, ovisi o preporuci vašeg liječnika ili konzultacije s farmaceutom jer se većina ovih suplemenata može kupiti bez recepta. Također njega nakon sunčanja je obavezna. Sunce i more isušuju kožu i poželjno je da sa sobom imate njegujuće ulje, mlijeko ili losion koji će nahraniti kožu i vratiti joj mekan izgled.

Za ljetno osvježenje u torbicu spakirajte termalnu vodu s kojom možete umiti lice nakon izlaska iz mora, ako vas morska voda iritira ili pecka.

Što se večernje njege tiče, tu znamo da već imate svoje favorite. Ljeti inače nije poželjno nositi previše make up-a jer možete izazvati reakciju kože. Kad ste već na odmoru, pustite i da se koža odmori od teških pudera i slojeva šminke. Birajte lagane CC kreme, kremaste teksture šminke i naravno par kapljica omiljenog ljetnog parfema.

U galeriji donosimo pregled must have ljetnih beauty proizvoda koje možete pronaći u trgovinama Arena Centra.