Što odjenuti za glazbeni festival?

20. lip 2022

Nismo nabrojali ni do 3,a sezona ljetnih festovala je već krenula punom parom. Svi znamo da je festivalska moda jako posebna i imamo dva prijedloga kako da se odjenete za dane partijanja, a da vam i dalje bude udobno

Kad pomislimo na glazbene festivale odmah nam se sjetimo Kate Moss i svih legendarnih lookova koje je prikazala tijekom godina pohođenja Glastonbury festivala. Kate Moss je doslovno izmislila festivalski look i učinila to da se djevojke posebno sređuju za ove događaje. Njen standardni potpis su bile gumene čizme ili neke gležnjače, kratke hlačice od trapera ili mikro mini haljine i puno dodataka koje je znalački kombinirala. Trendovi se naravno mijenjaju, ili je bolje da kažemo stalno cirkuliraju, tako da je njen boho/rock stil u 2022. pao u drugi plan.

Danas je sve podređeno 90-ima i 2000-ima što ćete jasno vidjeti po ponudi svih poznatijih trgovina. Nose se crago traperice ili široke traperice s razderotinama. Kombiniraju se s mikro topovima ili bodijima. Tenisice su zamijenile čizmice kao glavna obuća festivala, a više nitko ne nosi one popularne cvjetne krune. Sada su u modi šeširi, kape, marame..

Ako lutate u bespuću šarenila, složili smo vam dva zgodna looka u kojima će vam biti udobno i u kojima će biti festivalski chic u pravom smislu riječi.

Široke traperice

Cargo jeans je imao iznenadni povratak ovog proljeća i ovaj model su u svoje kolekcije uvrstile brojne poznate kuće poput The Attico. Naravno da imate pristupačnije verzije na policama Bershke koja je inače jedan od najboljih brendova za festivalski look. Kombinirajte ih s nekim crop topom ili korzetom kojih imate u ponudi svih brendova jer se radi o daleko najpopularnijem topu sezone. Look zaokružite s ribarskim šeširićem i dobrim parom naočala. Naravno ne zaboravite Conversice.

Naočale Aldo – 140 kn, traperice Bershka – 149,90 kn, top Zara – 159,90 kn, torba Bershka – 90,90 kn, šešir Jack Jones (Sportina) – 159 kn, Converse tenisice – 679 kn

Kratke hlačice

Najpraktičniji ljetni komad koji svi imamo u ormaru su sigurno kratke hlačice od trapera. Ove sezone ih na festivale nosimo u kombinaciji s bodijima ili s kupaćim kostimima koji će poslužiti umjesto bodija. Poželjno je da budu u nekoj privlačnoj boji poput ovog modela kuće Sportina ili da imaju jako popularne proreze. Ovu jednostavnu kombinaciju začinite sa šeširom i upečatljivom torbom s resicama od brušene kože.

 

 

Hlačice Desigual – 599 kn, kupaći Only Sportina – 279 kn, šešir Aldo – 240 kn, naočale Aldo – 140 kn, tenisice Converse – 679 kn, torba Zara – 549,90 kn