Razmišljate o šiškama? Ovo je sve što trebate znati prije odlaska frizeru

07. stu 2023

Najbolja odluka ili najveća greška - šiške uvijek dolaze s velikim efektom!

Za mnoge od nas, jedna fotografija Jane Birkin ili Taylor LaShae dovoljna je da poželimo šiške. Istovremeno, za mnoge od nas, nekoliko minuta nakon šišanja dovoljno je da požalimo što smo odrezali šiške.

Desetljećima, šiške se ističu kao jedna od najpopularnijih frizura kojoj jednostavno ne možemo odoljeti. Čak i ako smo već imali šiške i požalili što smo ih odrezali, nekoliko godina nakon na tu ćemo beauty epizodu zaboraviti i, inspirirani fotografijom neke od modnih ikona ili influencericama sa savršeno stiliziranim šiškama, ponovno poželjeti šiške.

Mogu li šiške biti dobra ideja? Naravno! No, prije nego što uz pomoć našeg malog vodiča krenete u potragu za savršenim šiškama za svoj oblik lica i za svoju teksturu kose, nekoliko je stvari koje morate znati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alison Toby (@alisontoby)

3 stvari koje trebate znati prije nego se odlučite za šiške

 

Šiške lijepo uokviruju lice, izgledaju jako chic i pomlađuju zbog čega su toliko privlačne mnogima. Ipak, iza svake prednosti krije se i jedan nedostatak ili izazov kojeg moramo biti svjesni prije nego sjednemo u frizersku stolicu.

Osim što zahtijevaju redovito šišanje (svaka dva, tri tjedna ako želite zadržati isti look), šiške će kod gotovo svake kose tražiti svakodnevno pranje (kako bi izbjegli taloženje masti koja će se stvoriti u dodiru s kožom) i svakodnevno stiliziranje (čak i ako vam svakodnevno pranje neće biti potrebno, stiliziranje uz pomoć četke i fena izvući će ono najbolje iz vaših šiški).

Ako ste spremni prihvatiti sve izazove koje donose šiške, u nastavku donosimo mali vodič u pomoć kojeg ćete pronaći savršene šiške za svoj oblik lica i za svoju teksturu kose.

 

Savršene šiške za svaki oblik lica i svaki tip kose

 

Ovalno lice nudi najviše mogućnosti. Skladne proporcije omogućavaju vam da se poigrate s frizurom kad je riječ o dužini, ali i kad je riječ o šiškama. Isprobajte sve i odaberite one koje najviše odgovaraju vašem karakteru i stilu. Ako imate okruglo lice, ravne šiške su veliko ne. Zamijenite ih gustim šiškama na stranu i spojite s razdjeljkom na stranu kako bi stvorili laskavi look i vizualno izdužili lice.

Četvrtasto lice svoj savršeni spoj pronaći će u dugim i gustim šiškama, dok svim onima sa srcolikim crtama lica odlično pristajati šiške na stranu i popularne curtain bangs koje će vizualno smanjiti širinu čela i staviti naglasak na oči i sredinu lica.

Šiške mogu biti super opcija i za svaki tip kose. Iako će ih mnogi s prirodno kovrčavom kosom često izbjegavati, ona može sjajno izgledati sa šiškama. Sve na što trebate pripaziti je da imate prave proizvode i tehniku oblikovanja kose kako biste osigurale da padaju točno onako kako vi želite. Šiške mogu biti izazovan odabir i za sve one čija je kosa sklona pretjeranom mašćenju. Ako jako želite šiške, ali vam se kosa zamasti već nekoliko sati nakon pranja, suhi šampon bit će vam najbolji prijatelj!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karolina Naji (@knaji)

Ovalni oblik lica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Okrugli oblik lica

Srcoliki oblik lica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alison Toby (@alisontoby)

Četvrtasti oblik lica

Kovrčava kosa i šiške