Zašto je važno prigrliti solo-dating kao novi trend današnjice

11. stu 2022

Počastiti se i proslaviti individualizam, zašto ne?! Donosimo ideje kako današnji Dan samaca proslaviti na najbolji mogući način

Davno je prošlo vrijeme kad je ljudima bilo neugodno sjesti na kavu ili otići u kino ‘single’, kako ih se ne bi etiketiralo kao usamljene ili nesretne. Izlaziti sa samim sobom ne znači zatvoriti se pred drugima, već jednostavno posvetiti vrijeme i energiju vlastitom biću. A to je i koristan psihološki ‘alat’ koji nam omogućuje da, uistinu, spoznamo individualne potrebe. Solo-dating tako nije samo trend današnjice, već potreba, nešto što nas na više razina može ‘obogatiti’. Jer, veza sa samim sobom najvažnija je koju ćemo ikad imati u životu, pa zašto bi nas odsutnost drugih na bilo koji način trebala spriječiti da uzmemo najbolje od života. Donosimo nekoliko ideja kako se odlično provesti na solo-date-u u Arena Centru, gdje se Singles Day slavi naveliko!

Singles Day osmišljen je 1993. godine na kineskom Sveučilištu u Nanjingu kada je skupina studenata odlučila slaviti svoj solo status. Obilježava se 11. studenog, jer je 11/11 numerička oznaka za kinesku riječ ‘neoženjen’. Iako je namjera mladih kineskih ‘neženja’ tada bila kreirati savršeno zabavan dan, s vremenom je Singles Day postao velik praznik kupovine. Jer, slaveći samački status nekako je bilo logično i ‘uložiti’ u vlastita zadovoljstva.

Kava i knjiga

Nema ništa bolje i više umirujuće od dobre knjige i kave. Često puta čujemo kako su knjige prozor u život. I, uistinu, čitanje nas u trenu može odvesti u neke nove dimenzije i produbiti nam znanje o sebi i svijetu koji nas okružuje.

LookBook preporuka: winter space kava iz caffe bara Living Room i knjiga Elena Ferrante, ‘Mračna kći’ iz Hoću knjigu knjižare

Solo hygge spoj

Hygge u osnovi znači živjeti ugodno, a riječ je o danskoj filozofiji življenja koja nas uči kako uživati u jednostavnim stvarima koje nam život pruža. Činjenica je da su mnogi ljudi nesretni baš zato što teže ‘krupnim zalogajima’ pa u toj vječnoj utrci za ‘više’ zaboravljaju prave začine života. Svaki dan bezbroj je tih sitnica koje nam mogu stvoriti predivan ugođaj dana. Razmislite o tome što volte jesti (da, hrana je izvor zadovoljstva!), pripremite sebi savršenu večeru u sljedovima ili kupite bocu vrhunskog vina i sira, počastite se novim komadom odjeće, uživajte u mirisu omiljene svijeće… Zamislite omiljeni ritual koji vam puni baterije i prepustite mu se – zaslužili ste!

LookBook preporuka: muškat iz INTERSPAR hipermarketa; sir iz delikatesne trgovine Gligora i svijeća Zara Home.

Majica ZOE, Polleo Sport; Prahir pozlaćena narukvica, Dellure; Jane Iredale BB krema, Dermacare; mirisna svijeća, Zara Home; knjiga Frida Kahlo – iz serije Mali ljudi, VELIKI SNOVI i šalica Frida, Hoću knjigu; tenisice Chuck, Converse

Dan za selfness

Selfness je još jedan životni stil koji nas motivira da ponovno pogledamo u dubinu sebe. To mogu biti različiti sadržaji kojim ugađamo sebi, od omiljene hrane u kojoj uživamo, preko aktivnosti uz koje se opuštamo, do mirisnih ritauala koji nam uljepšavaju dan.

LookBook preporuka: maska za lice iz Douglas parfumerije, gdje su gotovo svi skin care proizvodi na popust od 15%.

Dublji pogled u sebe

Unatoč svim promjenama u načinu života, postoji jedna činjenica koja se nikad neće promijeniti, a to je da posvećenost sebi dovodi do osjećaja ispunjenosti. Mnogi, međutim, čine suprotno i uvijek ‘igraju na kartu’ onoga što mogu dobiti u sinergiji s drugima. Ne trebamo se zavaravati, lijepo je biti s ljudima i čovjek nije stvoren da uvijek bude sam, no s vremena na vrijeme važno je dublje pogledati u sebe. I razumjeti da je prava životna snaga baš u nama. Kad to spoznamo, shvatit ćemo da, doista, možemo napraviti puno više nego što smo mislili. No preduvjet svega je da se brinete o sebi – o svojem fizičkom i mentalnom zdravlju. Samo u balansu sposobni smo ostvariti čudo.

LookBook preporuka: multivitaminske šumeće tablete iz Farmacia specijalizirane trgovine.

Fotografije: Pexeles