Zimske čizme u 7 trendi modela koje ćemo nositi do proljeća

05. pro 2023

Sezona čizama je stigla!

Temperature su se spustile ispod nule, pao je i prvi snijeg – početak mjeseca prosinca donio je prave zimske dane što znači da je sada vrijeme za mali update garderobe. Nakon velike transformacije ormara na početku jesenske sezone, zimske dani tražit će da u svoje garderobe i kombinacije sada ubacimo dodatni sloj topline.

Zima je godišnje doba u kojem slojevito odijevanje nije stilski izbor već nužnost! Unutar svakog zimskog ormara tako postoji posebno mjesto rezervirano za pletivo – od pulovera i dolčetiva do kapa i šalova. Uz pletivo kao apsolutni favorit zimske modne sezone za svaku priliku, među ključnim modelima za zimu istaknut će se još jedan odjevni komad i jedan modni dodatak. Baš kao što je dobar kaput must-have odjevni komad svake zimske modne priče za koji smo neke od najpoželjnijih modela sezone već izdvojili ovdje, čizme su must-have modni dodatak bez kojeg ne možemo zamisliti odjevne kombinacije za najhladnije dane.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gemary Ermus (@gemary)

Najvažniji zimski modni dodatak

 

Obuća je najčešće posljednji dodatak outfit. Ipak, u zimskoj sezoni, obuća je komad od kojeg najčešće krećemo i oko kojeg najčešće gradimo cijeli look. Kada kažemo obuća u kontekstu zimske garderobe, naravno, mislimo na čizme.

Osim što su najvažniji modni dodatak u svakom zimskom ormaru, čizme istovremeno mogu biti i onaj najefektniji model unutar odjevne kombinacije koji će naš zimski look učiniti još boljim i zanimljivijim. Kako bismo pronašli najbolje čizme, ove ćemo sezone tražiti modele koji su i praktični i efektni, i topli i vizualno privlačni.

Među najpoželjnijim modelima sezone jesen/zima 2023./2024. istaknule su se visoke čizme. Uz modele iznad koljena kojima se vraćamo svake zime, ove sezone poseban je fokus na modelima do koljena. Kaubojske čizme još jedan su od favorita sezone, baš kao i modeli u bijeloj boji i raskošnim nijansama smeđe. Trendi čizme se ove zime ističu i zanimljivim detaljima poput kitten potpetice te špic i četvrtastog vrha. Jako tople i jako cool, kao trendi izbor za najhladnije zimske dane istaknule su se buce, modeli inspirirani čizmama za planinarenje te Uggsice.

7 najpoželjnijih modela sezone

U nastavku donosimo shopping vodič kroz sedam trendi modela čizama za sezonu jesen/zima 2023./2024. i otkrivamo gdje ih možete pronaći!

 

Visoke čizme

Aldo visoke čizme, Tamaris visoke čizme, MASS

 

Kaubojske čizme

Catwalk čizme, Deichmann; Zara čizme

 

Jako tople čizme

UGG čizme, XYZ Fashion Store; Sorel čizme, MASS

 

Čizme na vezanje

Dr.Martens čizme, ShoeBeDo; Steve Madden čizme, MASS

 

Čizme s kitten potpeticom

Mango čizme; Zara čizme

 

Čizme u bijeloj boji

 

Catwalk čizme, Deichmann; Les Autres čizme, MASS

 

Čizme u špic

Aldo čizme; Mango čizme

 

Foto: Instagram (naslovna fotografija: @lglora)