Sezona čizama je tu. Evo što se nosi

20. ruj 2021

Ne znamo jeste li tim tenisice ili čizme, ali znamo da je sezona već stigla. I dok neki vjerojatno proučavaju ponudu tenisica (koju ćemo vam predstaviti ovaj tjedan i želite je vidjeti, vjerujte nam na riječ), neki su već u razmišljanjima o novom paru čizama koje će kombinirati uz jesenske stylinge.

Što nalažu trendovi?

I ove sezone sve je podređeno vojničkom stilu uz glomaznu siluetu. Kad kažemo glomaznu mislimo na veliku okruglu kapicu i jaaaako debeli potplat koji je obično napravljen od nekoliko slojeva gume. Ako pratite modnu scenu i sve trendove, znate da je kuća Bottega Veneta prvak ovog stila i da su ih ostale kuće slijedile u dizajnu te sada kao rezultat imamo niz inačica na njihovu popularnu “Chelsea boot”.

Zanimljiv je i sveprisutan trend bijelih čizama koje nismo vezali za jesensku sezonu. Razlog je jednostavan. Jesen sa sobom donosi puno kiše i bijele čizme su bile veliki “no no” međutim još prošle zime se dogodio obrat i to s visokim gumenim čizmama kakve je imala Zara i koje su bile u boji bijele kave. U sferi high street brendova odlične čizme ćete pronaći i u Stradivariusu, Pull & Bearu, House-u,  a ako tražite dizajnerske brendove čizama obavezno proučite ponudu u Sportini i Peek & Clopenbergu.  Ako ste ih željeli a propustili, ne brinite. U novim kolekcijama vas očekuje pregršt modela koji koketiraju sa svim nijansama bijele.

Tu su i vječni vojnički modeli s vezanjem koje doslovno možete nositi na sve. Haljine, traperice, mini suknje, u slojevitim kombinacijama kojima dobro dođe malo 90’s grunge momenta.

I jedan mali, ali vrijedan savjet. Ako kupujete čizme, uložite u njih i gledajte da su napravljene od kvalitetnih materijala. Stvarno će vam trebati i stvarno će vam se isplatiti.

U galeriji donosimo modele koji su dostupni u Arena Centru.