Savjeti za shopping: vodič za sigurnu kupovinu u shopping centru

07. svi 2020

Koliko ste dugo bili u odjeći „za po kući“ i eventualno se sređivali za web chat s prijateljima? Predugo! Koliko je prošlo vremena otkako ste se počastili nekim novim komadom odjeće, obuće ili make up-a? Predugo! Vjerujemo da ste uzbuđeni i da jedva čekate da se stvari vrate „na staro“, no došla su vremena kada moramo biti dodatno oprezni kako bi zaštitili sebe, ali i druge.

Kako bi mogli ponovno uživati u svim trgovinama i brendovima koje volite i rado kupujete, istražili smo kako će nam od sad izgledati odlazak u naš omiljeni shopping  centar.

Najpopularnija zagrebačka shopping destinacija, Arena Centar na svojim web stranicama objavio je sve poduzete mjere koje nam osiguravaju uvjete sigurnog shoppinga, no odgovornost je i na svima nama.

Kao prvo, nemojte koristiti posjet centru samo za razgledavanje. Znamo, teško je odoljeti zaputiti se u Arena Centar samo da bi se prošetali, makli od doma, bili među ljudima i bacili oko na komad koji ste dugo vrebali na webu. No, savjetujemo vam da pametno isplanirate svoj posjet centru kako bi maksimalno dobro iskoristili vrijeme provedeno u centru, naravno uz minimalan rizik.

Ukoliko imate maskicu i rukavice, stavite ih. Ne, to nisu modni dodaci, i da, neće se vidjeti vaš novi ruž i lak za nokte, ali maskica i rukavice mogu pridonijeti vašoj sigurnosti.

Držanje preporučenog razmaka i higijena ključni su u sprečavanju zaraze koronavirusom. Upute za držanje distance nalaze kroz cijeli centar. Poštujte ih.

Arena Centar se svakodnevno provjetrava i detaljno dezinficira, a dispenzeri za dezinfekciju ruku nalaze se na svim ulazima te na svim bitnim i prometnim lokacijama. Koristite ih.

Jedino zajedničkim trudom možemo spriječiti širenje zaraze.

Trgovine Arena Centra su se također pobrinule za našu sigurnost. Ponovo dezinficirajte ruke pri ulasku i izlasku iz svake trgovine. Tamo gdje je moguće, dezinficirajte košarice ili kolica za kupnju. Držite preporučen razmak između sebe i ostalih kupaca, ali i zaposlenika trgovine, premda imaju masku i rukavice. Poštujte upute trgovaca vezane za distancu te vrijeme za nužnu dezinfekciju trgovina. Kada je predviđena pauza za dezinfekciju trgovine koju ste planirali posjetiti možete provjeriti prije nego se uputite u shopping na stranicama Arena Centar.

Iako znamo da jedva čekate isprobati sve nove stvarčice koje su stigle na police, prilikom kupnje promišljajte savjesno. Umjesto isprobavanja u trgovini radije se pripremite i kupite željeni komad pa ga isprobajte kod kuće. Bit ćete opušteniji, imat ćete dovoljno vremena da vidite pristaje li vam i pomoći ćete zaposlenicima trgovina da održe potreban nivo sigurnosti. Vodite računa da će sva odjeća koju probate ili vratite biti odložena u posebnu prostoriju na tri dana prije ponovnog stavljanja  u prodaju. Također, ako ste u mogućnosti, plaćanja vršite karticom.

Sada, kada su sve trgovine Arena Centra otvorene, lijepo je znati da unatoč novim okolnostima svaki naš posjet i dalje može biti iskustvo na najvišem nivou, baš kao i proteklih godina, a to ćemo postići samo suradnjom i poštovanjem svih obveznih mjera, trgovaca i drugih posjetitelja i kupaca.