Vjerojatno ste i naslijedili neki kaput od mame ili bake koji je potrajao jer je bio načinjen od vrhunske vune i očuvan toliko da ga danas možete nositi. Kaputi su bezvremenski primjerak jer se njihov kroj ne mijenja previše. Postoji nekoliko smjernica koje se izmjenuju svake sezone ali u pravilu ćete uvijek vidjeti da dominiraju:

a) oversized / kaput muškog stila

b) strogo krojeni s naglašenim ramenima ili naglašenim strukom

Opcije kopčanja su jednoredno, dvoredno ili na vezanje. Naravno da su određene izmjene u gore spomenutim krojevima vidljive iz sezone u sezonu i uglavnom se tiču volumena, ali generalno vas dobar kaput može izvući godinama bez obzira na neki aktualni trend.

Kada kupujete novi kaput uvijek je dobro gledati materijal od kojeg je napravljen jer ovo je komad na kojem ne biste trebali štedjeti. Cijeli svijet se okreće filozofiji pametnog shoppinga koja nalaže da kupujete kvalitetnije stvari i ne nagomilavate odjeću u ormaru koju potom bacate nakon jedne do dvije sezone. Kaput pripada u sam vrh te kategorije – potrošite više, ali dobijete kvalitetnije.

Na tržištu imate bezbroj kombinacija materijala, a najčešća kombinacija je vune i poliamida. Poželjno je da postotak vune bude što veći i da se radi o najkvalitetnijoj mogućoj vuni jer onda znate što plaćate. Uvijek čitajte sastav materijala kada kupujete neki bezvremenski komad jer tražite najbolji omjer cijene i kvalitete.

U trgovinama Arena Centra ćete pronaći jako velik izbor kaputa s potpisima svima znanih brendova i jednako velik izbor različitih stilova koje smo spomenuli na početku teksta.

U galeriji smo izdvojili modele koji su na sniženju te ako već niste, uputite se u shopping. Nećete zažaliti.