Pripremite se jer već imamo nove modele tenisica za jesen

19. kol 2022

Uzbuđenje nam je na vrhuncu jer su u trgovine stigli neki popularni modeli tenisica koje smo iščekivali

Koliko pari tenisica već imate u ormaru? Možemo li pretpostaviti da se radi o više od 3 para? Ovaj ultimativni komad za svaki dan je prošao dalek put od funkcionalne sportske obuće, do statement statusa koji danas ima. Tenisice su danas oličenje stila, znak da pratite modu i trendove i da znate što se događa na svjetskoj modnoj sceni. Sve luksuzne kuće su počele gurati svoje kolekcije tenisica i ostvarivati suradnje s poznatim sportskim brendovima, što je samo još jedan dokaz o popularnosti ovog komada.

Jesen i proljeće su dva ključna razdoblja u svijetu tenisica, s naglaskom na jesen koja nam uvijek donosi jako šarolik izbor modela i nova lansiranja poznatih brendova. Svi brendovi marljivo rade na poboljšanju funkcionalnosti, novim tehnologijama i naravni dizajnu koji prvi prodaje tenisicu. Ne znamo jeste li vjerni isključivo jednom brendu ili ipak volite prošarati po ponudi svih poznatih kuća, ali znamo da smo odabrali ponešto za svakoga iz nove sezone koja je upravo stigla u trgovine Arena Centra.

Koji stilovi vladaju?

Već dvije godine imamo tu sreću da ne postoji dominanti stil. Zašto kažemo sreću? Pa zato što dominacija jednog trenda nužno isključuje individualnost iz priče. Ako svi nose visoke crvene tenisice, male su šanse da ćete vidjeti puno inspirativnih stylinga. Upravo je individualnost na cijeni i tenisice uvijek morate odabrati po estetici koju osobno njegujete.

Iako je dizajn često prvi razlog zašto nam neke tenisice zapnu za oko i zašto ih kupujemo, ne smijemo zaboraviti da je ovo prije svega funkcionalna obuća koja vas mora poslužiti u svojoj namjeni. U teretanu ili na trening ne možete nositi lifestyle tenisice jer nemaju odgovarajuće funkcije da bi vaši zglobovi bili sigurni tijekom vježbanja. Kod lifestyle tenisica je također važno da budu udobne jer ćete ih sigurno nositi svaki dan.

Ne postoje više nepisana pravila ni u paleti boja. Proljeće obično donosi neke vibrantnije tonove, dok se jesen smatra mirnim razdobljem. Istina je da ćete u jesen pronaći dosta tamnijih nijansi poput bordo, maslinasto zelene, crne i sive, ali ne postoji to pravilo da u hladnoj sezoni ne možete nositi color blocking u jarkim tonovima.

Ako je suditi po aktualnoj ponudi, koja je samo blagi uvod u pravu jesen i sve što nas očekuje, vidjet ćemo dominaciju visokih modela koji su inspirirani košarkaškim tenisicama. Niski modeli variraju od dizajnerskog futurizma do minimalizma, ali kako smo napomenuli, sve ovisi o vašem osobnom stilu.

U galeriji smo izdvojili tenisice iz aktualne ponude.