Savršena poslovna torba u 12 novih modela

06. velj 2023

Daleko od uniforma i strogih pravila, poslovna garderoba je iz godine u godinu sve bolja.

Poslovni svijet se neprestano mijenja, a zajedno s njima mijenja se i poslovna garderoba. U većini poslovnih okruženja, poslovna garderoba davno je prešla granice uniforme i strogih pravila. Ležerniji pristup i novi trendovi unijeli su dozu svježine u naše svakodnevne odjevne kombinacije za posao i stavili naglasak na individualizam unutar poslovnog looka svakog pojedinca. Iako je svaka poslovna garderoba drugačija i upravo je u tome čar poslovnog odijevanja u 21. stoljeću, nekoliko ključnih odjevnih komada i modnih dodataka uvijek će imati posebno mjesto rezervirano u svakom poslovnom ormaru. Uz blejzer i košulju kao ultimativne odjevne favorite za svaki poslovni ormar i stil, važan dio poslovnog odijevanja čine i modni dodaci koji nerijetko dolaze s naglašenim praktičnim karakterom.

Uz udoban par poslovnih cipela u kojima ćete lako provesti cijeli dan, jedan od ključnih modnih dodataka u svakom poslovnom ormaru je elegantna i praktična torba.

Savršena poslovna torba

 

Jednostavna i elegantna, praktična i lagana, poslovna torba je jedini modni dodatak za kojim ćemo posegnuti svakodnevno. Pronalazak savršenog modela nije uvijek najjednostavniji zadatak, no popularni modni brendovi ove su nam sezone bitno olakšali taj zadatak.

U prvim kolekcijama za proljeće koje polako stižu na police naših omiljenih modnih trgovina, popularni modni brendovi istaknuli su jednu savršenu poslovnu torbu u pregršt različitih modela među kojima će baš svatko lako pronaći onaj savršeni model za svoj poslovni ormar i stil.

Kao savršena poslovna torba koja će našu svakodnevnicu učiniti malo jednostavnijom i u kojoj ćemo uvijek imati dovoljno mjesta za sve stvari koje nam mogu zatrebati, još jednom se istaknula tote torba.

 

Fotografija desno: Mango

 

Iako svaka nova sezona donosi raskoš novih modela, u 2023. godini ponovno ćemo otkriti neodoljivu jednostavnost i privlačnost tote torbe. Ipak, čak i najjednostavniji model tote torbe ove godine izgleda drugačije i bolje no ikad. Uz oblik položenog pravokutnika koji smo dosad najčešće viđali u kolekcijama modnih brendova, ove godine nosit ćemo i tote torbe u obliku uspravnog pravokutnika. Iako naizgled mala promjena, nove tote torbe donose efektan odmak od očekivanog i stvaraju potpuno novu siluetu.

Osim promjene silutete, nove tote torbe donose novitete i kada je o bojama i detaljima riječ. Uz uvijek popularnu crnu boju, tote torbe nosit ćemo i u nijansama smeđe boje, s trendi životinjskim, grafičkim i logo uzorcima ili uz dodatak efektnog lanca zlatne boje.

Od najjednostavnijih klasičnih tote modela do trendi noviteta koji otkrivaju novo lice tote torbe, u nastavku donosimo izbor 12 najboljih iz prvih proljetnih kolekcija.

 

 

Omiljeni klasik u novim modelima

 

Postoji li svestranija poslovna torba od tote torbe u crnoj boji? Kao omiljeni klasik i izbor s kojim baš nikad ne možemo pogriješiti, crna tote torba svoje je mjesto pronašla i u prvim kolekcijama za proljeće ispred nas. Uz nekoliko decentnih pomaka u dizajnu i detaljima, crna tote torba još jednom će biti savršeni odabir kako za klasičan poslovni look, tako i za ležernije poslovne kombinacije kojima će dati dozu elegancije.

 

Liu Jo torba; Zara torba; Mango torba

U nijansama smeđe

 

Kada govorimo o poslovnoj garderobi, crna boja je uvijek najpopularniji izbor – i to s razlogom. Svestrana i jednostavna za kombiniranje, crna torba će se lako uklopiti u svaki poslovni ormar i look. Ipak, ako se želite odmaknuti od klasične crne, ali u svom izboru savršene poslovne torbe želite zadržati njezinu svestranost i jednostavnost kada je o kreiranju svakodnevnih odjevnih kombinacija riječ, spoj tote modela i smeđih tonova bit će savršena kombinacija za vas. Smeđa tote torba odlično će se slagati sa svakim poslovnim lookom, od klasičnog i ležernog do romantičnog i retro, a jednako dobro uklopit će se i u poslovnu garderobu za svaku sezonu, od slojeva za hladne zimske dane do poslovnih favorita za dugo, toplo ljeto.

Mango torbe

 

Efektni uzorak

 

S obzirom na to da u savršenoj poslovnoj torbi uvijek tražimo svestranost, torbe s uzorkom nikad nisu bile naš prvi izbor. Ipak, uzorci u neutralnim bojama, nebitno koliko efektni i ludi bili, ovog će se proljeća istaknuti kao najbolji dodatak svakoj poslovnoj garderobi. Osim što će se slagati s većinom poslovnih favorita, uzorci u neutralnim bojama svakoj će odjevnoj kombinaciji za posao dati zanimljiviji izgled. Najjednostavniji način da začinite svoj poslovni look i u svoju poslovnu garderobu dodate zanimljivi uzorak bit će tote torba s popularnim životinjskim, grafičkim ili logo uzorkom.

 

 

Liu Jo torba; Zara torba; Zara torba

 

Sa sjajnim dodatkom

 

1955. Coco Chanel je predstavila prošivenu torbu s lancem. Od tog trenutka pa sve do danas, torba sa zlatnim lancem je postala jedan od najpoželjnijih modela kojem se uvijek iznova vraćamo. Uz omiljenu cross-body torbu sa zlatnim lancem, ove godine zlatni lanac nosit ćemo i na poslovnim tote torbama kojima će dati efektniji izgled i dozu sjaja, ali još uvijek biti dovoljno decentan detalj da se može uklopiti u svaki, pa čak i najjednostavniji i najklasičniji poslovni look.

Aldo torba; Guess torba; Aldo torba

Naslovna fotografija: Instagram (@anoukyve)