Ovaj mjesec slušamo: Odlični stand up albumi uz koje ćete se smijati do suza

27. lip 2023

Što se nalazi na vašoj ljetnoj playlisti?

Uz nove glazbene hitove i omiljene ljetne klasike, uz uzbudljive krimiće i zabavne podcaste, ovog ljeta na svoju playlistu dodajte i nešto potpuno drugačije. Iako smo stand up komediju navikli gledati uživo ili u obliku specijala na streaming servisima poput Netflixa i HBO Maxa, ovog ljeta otkrijte koliko stand up komedija odlično funkcionira i u obliku albuma. Kao najluđi i najzabavniji dodatak svakoj playlisti, stand up comedy albumi će vožnji na more ili čišćenju dati potpuno novu (i puno zabavniju) dimenziju.

Najzabavniji među svim albumima

Comedy albumi nisu ništa novo. Poznati stand up komičari svoje stand up specijale već desetljećima objavljuju u obliku comedy albuma. O njihovoj dugoj povijesti i važnosti najbolje govori činjenica da od 1959. godine američka Nacionalna akademija diskografskih umjetnosti i znanosti Grammy nagradu za najbolji comedy album. Najviše Grammy nominacija za comedy album imao je kultni američki komičar George Carlin, čak njih šesnaest, a među dobitnicima ove nagrade nalaze se i brojni drugi poznati komičari poput Kathy Griffin, Stephen Colbert i Jimmy Fallon.

 

Comedy albumi koje slušamo ovog ljeta

Ako tražite savršenu razonodu za ljetne dane, bilo da je riječ o vožnji na more, o čišćenju kuće ili o ljetnom uživanju i opuštanju na plaži ili u gradu, comedy albumi su uvijek dobar izbor. Umjesto pjesama, na comedy albumima naći ćete zbirku zabavnih priča i šala uz koje će vam vrijeme proletjeti u najboljem raspoloženju.

Bez obzira koji tip stand up komedije preferirate, na Spotifyu i sličnim glazbenim platformama lako ćete pronaći savršeni comedy album baš za sebe. Ako comedy albume slušate u društvu, jedino na što trebate pripaziti je ako se u tom društvu nalaze djeca jer su comedy albumi poznati po eksplicitnom rječniku i odraslim temama.

Koji su neki od naših omiljenih comedy albuma koje možemo slušati uvijek iznova?

 

Na vrhu liste naših omiljenih comedy albuma nalaze se albumi američkog komičara Johna Mulaneyja. Iz svakodnevnih situacija iz njegovog djetinjstva, ali i odraslog života, Mulaney s lakoćom izvlači ono najzabavnije. Iako se u njegovom privatnom životu u posljednjih nekoliko godina mnogo toga promijenilo, njegovi comedy albumi New in Town (2012.), The Comeback Kid (2017.) i Kid Gorgeous at Radio City (2019.) su bezvremenski!

Ako volite suptilan humor, vjerujemo da ste već upoznati s komedijom popularne američke komičarke Tig Notaro. Od zabavnih anegdota do priča o ulozi roditelja, Tig nas uspijeva nasmijati do suza, a pritom ostati vrlo odmjerena i mirna. Na listu odličnih comedy albuma ove je godine dodala i album Drawn.

Odličnih comedy albuma nikad ne nedostaje – sve što trebate je pronaći omiljeni način na koji ćete ih slušati. Naši favoriti: slušanje u autu i slušanje na zvučnik dok pospremamo i čistimo!

JVC auto radio, Chipoteka; Gembird Bluetooth SPK-BT-17-G prijenosni zvučnik, Elipso

 

Foto: Pexels