Ovaj mjesec slušamo: Podcasti o snažnim ženama koji će vas inspirirati i zabaviti

15. ožu 2023

Mjesec ožujak posvećen je ženama zbog čega se i na našoj playlisti nalaze priče o snažnim i inspirativnim ženama.

Nekoliko desetaka minuta u jutarnjem i popodnevnom prometnom kaosu, shopping, šetnja prirodom ili (proljetno) čišćenje doma – sve su to situacije u kojima ćemo staviti slušalice i uživati u različitim audio sadržajima. Nakon glazbe kao još uvijek najpopularnijeg izbora, na našim se playlistama sve češće nalaze i audio knjige te noviji format koji je doživio pravi boom u posljednjih desetak godina.

Između radijske emisije i TV serije, smjestio se podcast, platforma na kojoj su mnogi pronašli mjesto na kojem mogu podijeliti svoje priče, iskustva i interese. Dok njegovi autori u podcastu pronalaze savršeni format za izražavanje svojih stavova, njegovi slušatelji u tom sve raznovrsnijem svijetu pronalaze sadržaj koji odgovara njihovih interesima i koji im istovremeno predstavlja informativan, edukativan, zabavan i nerijetko intrigantan sadržaj.

Što slušamo ovaj mjesec?

S obzirom na to da je mjesec ožujak uvijek posvećen ženama, na svoju playlistu odlučili smo dodati najbolje podcaste o snažnim i kompleksnim ženama čije će vas priče inspirirati, iznenaditi, ponekad čak i šokirati.

The C-Word

Upoznajte žene koje su nazivali ludima, tužnima ili lošima.

Marija Antoaneta, Judy Garland, Amy Winehouse i Lindsay Lohan samo su neke od žena koje je povijest nazivala ludima, tužnima ili jednostavno lošima, a čije vam priče u podcastu The C-Word otkrivaju spisateljica, redateljica i glumica Lena Dunham i Alissa Bennett. Pridružite im se u bogatom, urnebesnom i srcedrapajućem uvidu u to što točno znači kada ženu nazovemo “ludom”.

Encyclopaedia Womannica

Svakodnevnu dozu inspiracije pronađite u podcastu Encyclopaedia Womannica.

Ako se prisjetimo udžbenika i lekcija iz povijesti, žene su rijetko pronašle svoje mjesto u njima. Upravo je nedostatak žena u povijesti koju učimo bila inspiracija iza nagrađivanog podcasta Encyclopedia Womannica. Svaki radni dan, Jenny Kaplan donosi novu petominutnu biografiju žene iz povijesti – od Junko Tabei, prve žene koja se popela na Mount Everest do Grete Garbo, jedne od najvećih i najmisterioznjih glumica svih vremena. Neka od imena bit će vam poznata, neke ćete žene prvi put upoznati, no svaka od priča vrijedna je vaše pažnje i slušanja.

The Players Pod

Otkrijte žensku stranu sporta.

U svijetu u kojem muški sport dominira medijima i razgovorima, The Players Pod osvježenje je koje donosi onu drugu, žensku stranu sporta. Voditeljica podcasta Kelley O’Hara, nogometašica i osvjačica svjetskog nogometnog kupa i olimpijskog zlata, svaki tjedan vodi vas iza kulisa i u umove nekih od najvećih profesionalnih sportašica na svijetu. Kroz zanimljive intervjue, The Players Pod konačno daje prostora velikim sportašicama da podijele dosad neispričane priče iza svojih uspjeha.

 

Sve što vam treba za najbolje iskustvo slušanja podcasta

Kako biste istražili svijet podcasta i uživali u svojim omiljenim naslovima, sve što vam treba su mobitel i dobre slušalice. Podcaste o snažnim ženama ovaj mjesec slušamo na novom Samsung Galaxy S23 Ultra pametnom telefonu i kroz omiljene Beats slušalice koje poništavaju buku, a za slušanje podcasta kod kuće uvijek biramo Somos prijenosni bluetooth zvučnik koji lako možemo prenijeti iz prostorije u prostoriju.

Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Experience Store; Beats Studio Buds bežićne slušalice, Sancta Domenica; Sonos prijenosni bluetooth zvučnik, Sancta Domenica

Foto: Pexels