Ovaj mjesec slušamo: Nove pjesme na našoj travanjskoj glazbenoj playlisti

20. tra 2023

Početak proljeća donio je jako puno nove glazbe. Što se našlo na našoj glazbenoj playlisti?

Slušalice su nam uvijek u ušima zbog čega smo odlučili pokrenuti rubriku Ovaj mjesec slušamo u kojoj ćemo vam svaki mjesec otkrivati naše glazbene favorite, podcaste koje volimo i pratimo te knjige koje su još i bolje u audio formatu. Prošli mjesec, svoju playlistu posvetili smo najboljim podcastima o snažnim i kompleksnim ženama čije će vas priče inspirirati, iznenaditi, ponekad čak i šokirati.

Nakon mjeseca ožujka tijekom kojeg smo slušali zanimljive ženske priče, u travnju se okrećemo novoj glazbi!

Početak proljeća donio je pregršt odličnih novih albuma i singlova te najavio još jednu uzbudljivu glazbenu sezonu ispred nas. Među glazbenim novitetima koji su već stigli na streaming servise i u music shopove, a svoje mjesto pronašli su i na glazbenim ljestvicama i na radijskim playlistama, pronašli smo nekoliko favorita koje smo odmah dodali na svoju travanjsku glazbenu playlistu.

Što ovaj mjesec slušamo u tramvaju i šetnjama gradskim ulicama, dok uživamo kod kuće i u shoppingu?

 

Novi album na našoj playlisti

Lana Del Rey: Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd?

Krajem ožujka Lana Del Rey objavila je svoj novi, deveti po redu studijski album i još jednom oduševile svoje brojne obožavatelje, ali i glazbene kritičare od kojih su mnogi album Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd? istaknuli kao Lanin najbolji i najtužniji album dosad!

U 16 pjesama i 78 minuta, Lana Del Rey donosi nam novu kolekciju melankoličnih, hipnotičnih i neporecivo američkih priča. Više od bilo kojeg od svojih prethodnika, ovaj album ulazi u samu srž i srce stvari što nam daje naslutiti već u samom naslovu albuma i istoimenom najavnom singlu. Njegove su teme filozofske i teške: život nakon smrti, točan trenutak kada duša napušta tijelo, brak i majčinstvo, sudbina, obiteljske veze.

U prepoznatljivom melankoličnom tonu i melodičnom glasu i s listom zanimljivih glazbenih suradnika, još jedan album Lana Del Rey odmah je našao mjesto na našoj glazbenoj playlisti!

 

 

Novi duet koji volimo

The National – Your Mind Is Not Your Friend (feat. Phoebe Bridgers)

Mjesec travanj donio je suradnju iz glazbenih indie snova. Jedan od najpopularnijih indie bendova na svijetu, The National, snage je udružio s indie glazbenicom nove generacije Phoebe Bridgers u pjesmi o mašti koja se otela kontroli.

Matt Berninger, frontman benda The National, kao inspiraciju za pjesmu istaknuo je prve dvije stranice romana Frankenstein, a cijelo glazbeno putovanje kroz motive i ideje s prve dvije stranice klasika Mary Shelly uskoro ćemo slušati na novom The National albumu naziva First Two Pages of Frankenstein.

Uz novi duet koji volimo slušati, The National je novi album već najavio singlovima Eucalyptus, Tropic Morning News i New Order T-Shirt. Izlasku albuma posebno se veselimo i zbog još dva dueta, s indie bendom Sufjan Stevens i s pop zvijezdom Taylor Swift, a do tada slušamo super glazbeni spoj The Nationala i Phoebe Bridgers.

 

 

Novi hit koji nam ne izlazi iz glave

Jonas Brothers: Waffle House

Nova pjesma Jonas Brothersa bila je pomalo neočekivani dodatak našoj glazbenoj playlisti, ali jedan od onih koji ne možemo prestati slušati i pjevušiti. Pjesma Waffle House je posljednji singl kojim poznati trojac najavljuje svoj šesti po redu album jednostavnog naziva The Album. Cijeli album inspiriran je sedamdesetima i Bee Geesima koje su slušali kao klinci i koji su imala veliki glazbeni utjecaj na njih, a pjesma Waffle House sve nam to najavljuje i predstavlja na najbolji i najzarazniji mogući način.

O čemu je zapravo pjesma Waffle House? Glavna tema pjesme je obitelj koju istražuje kroz dobre i loše strane odrastanja s braćom. Epske svađe uvijek se nekako rješavaju za stolom u fast food restoranu Waffle House, a ono što je ostalo je ovaj proljetni hit koji, jednom kad čujete, nećete moći prestati pjevušiti.

 

 

Još nekoliko glazbenih favorita…

Uz nove albume i pjesme koje su nas osvojile na prvo slušanje, na našoj proljetnoj listi omiljenih stvari nalazi se još nekoliko glazbenih favorita. Bendovski T-shirt je najbolji spoj mode i glazbe bez kojeg ne možemo zamisliti svoju proljetnu garderobu. Srećom, odlične modele pronašli smo u proljetnim kolekcijama popularnih high street brendova i odmah dodali u svoju kolekciju! Slušanje omiljenih albuma i pjesama nezamislivo je bez dobrih slušalica koje uvijek nosimo sa sobom. Kako slušanje glazbe kod kuće pretvoriti u posebno iskustvo? Investirajte u gramofon u uživajte u posebnom zvuku!

Pull&Bear The Beach Boys T-shirt; Sennheiser slušalice, Chipoteka; Muse gramofon, Sancta Domenica

 

 

Foto: Instagram (naslovna fotografija: @katy0820)