Kako treba izgledati vaša skincare rutina ako imate osjetljivu kožu lica?

06. velj 2024

Koji su proizvodi najbolji za njegu osjetljive kože?

Osjetljiva koža lica često se može pokazati kao veliki problem kada je odabir skincare proizvoda u pitanju. Reaktivna, sklona alergijama, crvenilu, ljuštenju, pucanju kapilara, čepljenju pora… lista problema koji se mogu pojaviti kod osjetljive kože je velika, a pronalazak riješenja u obliku adekvatnih proizvoda u moru skincare ponude na tržištu ponekad može izgledati kao nemoguća misija. Na pojavu osjetljivosti utječu različiti faktori: genetska predispozicija, stres, prehrana, okoliš, korištenje krivih proizvoda. Uz otkivanje uzroka i riješavanje problema kao što su stres i prehrana, odabir pravih skincare proizvoda često je prva stvar koja može najbrže pružiti olakšanje i vidljive rezultate. Upravo iz tog razloga kreirali smo skincare rutinu za osjetljivu kožu.

Prva crta obrane u borbi protiv osjetljive kože

Prilikom odabira koraka vodili smo se onom da je manje više, a kod odabira proizvoda glavni naglasak smo stavili na sastojke i pomno istraživanje istih. Tako su naš glavni adut proizvodi koji su hipoalegerni, nekamedogeni, bez boja, parfema i alkohola.

Našu rutinu započeli smo s čišćenjem lica i uvrstili ulje za dubinsko čišćenje koje otapa sebum, teški make-up i okolišne toksine, te pjenu za čišćenje lica s ekstraktom cvijeta bijelog ljiljana koji umiruje kožu. Rutinu smo nastavili s neizostavnim dijelom svake skincare njege, pa tako i one za osjetljivu kožu, odabirom seruma koji jača i štiti kožu izloženu svakodnevnim vanjskim stresorima i seruma s glikolnom kiselinom formuliranom sa samo sedam sastojaka. Od krema kao favorite izvojili smo kremu s moćnim anti-nadražujućim svojstvima i kremu koja jača stjenku kapilara i njihovu otpornost na promjenu temperature za sve nas koji se borimo sa proširenim i popucalim kapilarima.

 

U nastavku donosimo proizvode pomoću kojih smo kreirali skincare rutinu za osjetljivu kožu:

Čišćenje lica:

Dermalogica ulje za čišćenje lica, DermaCare; Filgora pjena za čišćenje lica, Farmacia

Serumi:

Uriage Bariederm Cica Daily serum, Farmacia; Ultra Pure High-Potency Serum 9.8% Glycolic Acid, Kiehl’s

Kreme:

Origins MegaMushroom Relief & Resilience Soothing krema, Douglas; Roseliane krema, Farmacia

Foto: Instagram (naslovna fotografija: @kelseymerritt)