Kako smo se proveli na prvom Lookbook druženju i panelu “Mora li Look biti by the Book?”

30. lip 2023

Jučer je u šarmantnoj N’oublie Pâtisserie održan prvi Lookbook panel

Prije tri godine, Lookbook.hr nastao je s idejom da inspirira, informira i educira. Kroz modne, beauty i druge lifestyle teme, provjerene trikove i savjete, uvide u najnovije trendove i shopping vodiče te društveno odgovorne teme o kojima otvoreno progovara, Lookbook je postao online mjesto za sve one u potrazi za inspiracijom i motivacijom.

Jučer, u društvu modnih insajderica i prijatelja portala, Lookbook je započeo još jednu inspirativnu i zanimljivu priču.

U novootvorenoj N’oublie Pâtisserie čiji prostor odiše šarmom pariških slastičarnica, održan je prvi LOOKBOOK modno-beauty panel ”Mora li Look biti by the Book?” na temu utjecaja društvenih mreža na osobni stil. Nedostaje li nam individualnosti u današnje instant vrijeme, potiče li Instagram uniformiranost stila, koliko je teško imati vlastiti stil, što uopće smatramo dobrim stilom, ovisi li to o nekim pravilima ili o tome “kako nosiš odjeću kakva god ona bila” bila su samo neka od pitanja prvog Lookbook panela.

Mora li Look biti by the Book?

Prvi Lookbook panel okupio je četiri poznate fashion insajderice koje su o temi utjecaja društvenih mreža progovorile iz svojeg bogatog iskustva na modnoj sceni. U ulozi moderatorice panela bila je Ana Bacinger, diplomirana novinarka koja je svoju karijeru započela na blogu Little Fashion Paradise, a kroz uspješnih sedamnaest godina na modnoj novinarskoj sceni prošla sve pozicije od modne novinarke, urednice mode i glavne urednice do kreativne producentice i stilistice. Njezin dugogodišnji rad u modnom svijetu i bogato iskustvo bili su najbolja priprema za ulogu moderatorice na ovom modnom-beauty panelu.

Ani se u razgovoru pridružila Ivana Pavić, poznata stilistica i modna konzultantica koja je neprestano okružena ljudima u potrazi za osobnim stilom, bilo na modnim snimanjima ili s privatnim klijentima, i najbolje zna koliko društvene mreže oblikuju trendove, ali i osobni modni stil svakog od nas.

U razgovoru je sudjelovala i modna novinarka i kolumnistica Tina Lončar koja kroz svoj novinarski rad svakodnevno istražuje modne teme i trendove te kroz svoje britke i zanimljive tekstove nerijetko progovara upravo o utjecaju društvenih mreža, o modnoj individualnosti i potrazi za njom.

Predstavnica mlađe generacije koja je kroz svoje formativne godine odrastala uz društvene mreže bila je poznata modna influencerica i model Elena Dizdar. Usprkos neporecivom utjecaju društvenim mreža na sve nas, a osobito na mlađe generacije, Elena je u razgovoru otkrila kako je uspjela ostati vjerna sebi i svojem osobnom stilu.

Panelistice Lookbook panela: Ivana Pavić, Ana Bacinger, Elena Dizdar i Tina Lončar

Kroz razgovor, panelistice su se dotakle tema društvenih mreža i njihovog utjecala, autentičnosti i individualnosti, osobnog stila i uniformiranosti.

Veliki interes okupljenih izazvalo je pitanje potiče li Instagram uniformiranost stila, na koje je moderatorica panela Ana Bacinger zaključila: ”Ljudi su danas najmanje autentični, iako svi govore da jesu. Zapravo je danas jako teško nametnuti svoj stil u velikoj uniformiranosti koja vlada u modi, a osobito na društvenim mrežama.”

Elena Dizdar smatra da je ”autentičnost kao riječ potpuno danas izgubila smisao. Zapravo bi autentičnost trebala predstavljati ono što netko stvarno i osobno voli, a ne kopira. Prije svega, naravno treba znati što znači inspirirati se, a što kopirati”.

Zašto svi želimo biti autentični, ali istovremeno slijedimo iste trendove? Modna novinarka i kolumnistica Tina Lončar osvrnula se na to što znači biti autentičan u današnjem svijetu te zaključila ”Danas svi cijene autentičnost, ali su ipak svi ukalupljeni, jer i žele biti dio neke grupe. Zato danas, da bi stvarno bio autentičan, moraš biti hrabar.”

Na kraju, stilistica i modna konzultantica Ivana Pavić odgovorila je na pitanje ”mora li look mora biti by the book” te zaključila: ”Ja se uvijek zalažem za individualnost te bismo trebali prilagoditi osobni stil sebi i uživati u igranju modom.

 

U prvom Lookbook panelu uživali su voditeljica i producentica Nevena Rendeli, fotografi Senja Vild i Marko Dukić, trenerica Suzana Štimac i brojni drugi uzvanici, a razgovor o temi panela, koja je zaintrigirala i na razmišljanje potaknula sve uzvanike, nastavio se i na brunchu nakon panela, uz osvježavajuće napitke i kavu te slatke i slasne zalogaje koje je pripremio N’oublie Pâtisserie tim.

Prvi panel je tek početak priče u kojoj, kroz novi format, nastavljamo u svojoj želji da svakodnevno inspiriramo, informiramo i educiramo svoje čitatelje i pratitelje na društvenim mrežama te stvaramo Lookbook community u kojem svatko može pronaći svoje mjesto.

U nastavku pogledajte tko je sve bio na prvom Lookbook panelu i kako smo se proveli!

Foto: Robert Gašpert