Napravite sami popularne božićne zvijezde i druge ukrase koji će vaš dom pretvoriti u zimsku bajku

02. pro 2022

Za većinu nas, radost Božića počinje puno prije 25. prosinca - čim počnemo ukrašavati dom za blagdane. Ove godine budite originalni i - napravite sami božićne ukrase

Kićenje božićnog drvca još je uvijek ‘light motiv’ božićnih blagdana, ali posljednjih godina osvojila nas je i ‘igra svjetla’. Naime, otkrili smo da svijeće, lampice, svjetleće zvijezde i drugi svjetlosni ukrasi stvaraju predivan, topao ugođaj, pa smo ih rado prigrlili. Veliki trend posljednjih godina je i održivost, tako da sve više ljudi odbacuju plastiku iz svog doma te se odlučuju za prirodne materijale. Prirodni detalji poput drveta, borovih grana i grančica božikovine savršeni su za blagdansko uređenje. Oni, ne samo da imaju viši cilj, već su i prekrasni, ‘dodaju’ toplinu svakom prostoru i uljepšavaju vaš advent.

Igra svjetla i sjene

Najlakši način da običnu sobu pretvorite u ugodan prostor je pomoću nizova svjetlucavih svjetala. I to ne samo na božićnom drvcu. Postavite svoje favorite preko prozora i vrata, na blagovaonski stol, oko slika na zidovima ili kamina (ako ga imate)…. Posljednjih godina vrlo su popularne i svjetleće zvijezde na prozorima, poput ovih, koje smo pronašli u JYSK trgovini u Arena Parku.

Udobni prekrivači, svjetla, svijeće i sve što može pomoći u stvaranju hygge ugođaja, dobrodošlo je i u blagdansko vrijeme

Kraft papir

Volimo jednostavnost, stoga nas je oduševio ovaj DIY video fotografkinje Linde Lomelino. Za izradu ovih božićnih zvijezda od papira trebat će vam 12 papirnatih vrećica, odnosno 3 x 4 vrećice, ljepilo, škare i spajalice. Održivost je tema koja se više ne propitkuje, jer djelovati tako da ne štetimo prirodi više nije trend, nego potreba i način života. Božićno je vrijeme idealna prilika da pokažemo kreativnost na razne načine, ali je i vrijeme koje donosi brojne izazove kad je u pitanju očuvanje prirode. Da o ogromnim količinama borova koji se posijeku kako bi uljepšali naše domove niti ne govorimo, dovoljno je spomenuti svijeće. Da, volimo ih i stvaraju ugođaj, ali su često štetne za okoliš, osim ako se ne proizvode od biljnih ulja, pa je u duhu održivosti rješenje u LED lampicama. Upitni su i materijali za brojne ukrase, stoga nas je ova papirnata verzija božićne zvijezde oduševila na prvu. Još da je napravljena od recikliranog papira, bio bi to savršen prilog održivim blagdanima.

Overload ukrasima: vješanje ukrasa na drvce kruna je blagdanskog dekora. Ali to nije jedino mjesto gdje ih možete koristiti! Stavite ih staklene zdjelice ili vaze i izgledat će vrlo efektno

Zvjezdana galaksija

Jednostavne i efektne – takve su papirnate zvijezde. Čak i oni koji nisu odviše spretni s rukama, uspjet će napraviti ove zvijezde od papira. Nabavite papire s različitim motivima, odrežite ih na različite dimenzije i evo prave zvjezdane galaksije u vašem domu.

Manje je više!

Puno puta uvjerili smo se u istinitost ove izreke. Iako je Božić vrijeme kad je pretjerivanje dozvoljeno, nemamo ništa protiv minimalizma. Par grančica zimzelenog bilja, uz obveznu božikovinu, koja se tako savršeno uklapa u božićni ambijent , i evo blagdanske čarolije. Mi smo je pronašli na ovom zanimljivom Instagram profilu.

I ovaj Zara Home vijenac za zid pravi je primjer trenda ‘manje je više’

‘Dodajte’ ugođaj

Zasigurno ćete ovih dana provoditi puno vremena u kuhinji, jer treba ispeći kolače i pripremiti jela za blagdanski stol. Razveselite svoj prostor božićnim motivima na krpama, šalicama i sl. te unesite duh Božića i u ovu, uoči blagdana, najvažniju prostoriju u domu. Budite kreativni i kod serviranja – ubrus može biti jednostavno postavljen, ali može, baš kao u ovom videu, ‘dodati’ božićni ugođaj.

Trodimenzionalni Božić

Već znamo da su zvijezde najtraženiji ukras ovih blagdana, stoga evo jedne ‘how to’ ideje za koju predlažemo da uključite i klince. Ovu 3D zvijezda od papira nije teško izraditi kako bi vam se na prvu moglo učiniti. Tijekom blagdana više vremena provodimo s  najdražima – ispunite to vrijeme ljubavlju i kreativnošću.